Resposta al tornar al meu estimat poble

Aquesta setmana l'he començat a Arenys i l'acabaré al Marroc, amb l'escrit "Fugir d'Arenys i retornar al poble" donava per conclosa la meva participació quaresmal a arenyautes. No tenia, doncs, previst, de fer cap altre apunt fins més enllà del Dilluns de Pasqua. Però l'Oriol amb el seu comentari m'obliga, no a defensar-me, però sí a estendre'm una mica més en l'apunt d'ahir.

Mira, que de tant en tant, m'escapo a ciutat, a Barcelona, ho saps tu i molta altra gent. Malgrat ser d'Arenys, de cor i ànima, també, de tant en tant, convé oxigenar-te i esgarrapar un dies del calendari per anar a al cap i casal a aprendre de lletra
.

Oriol, em vens a dir que maltracto un bon xic els polítics. Ho admeto. Tens raó! M'he autodefinit en moltes ocasions com un àcrata i m'atabalen les organitzacions polítiques. Entenc però, que són necessàries i que algú ha de portar les regnes del poble. Permet-em, doncs, d'utilitzar, una vegada més, el sarcasme que m'acompanya de fa anys i panys. M'agradaria molt que les votacions fossin de llistes obertes. I pensa que tu series un elegit. Te les hauries de veure amb algú indisimuladament de dretes que omple alguna de les llistes suposadament d'esquerres, però no pateixis que abans obtindrem la independència del País -que tu i jo, i aquest tercer que parlàvem desitgem ben aviat- que no aquesta fórmula de votació intel·ligent i molt més democràtica.

Em preguntes, estimat Oriol, "tant bruts has trobat els carrers del poble?" Doncs, francament, sí. Són moltes les bosses que, amb una enganxina de color groc, es passen hores i més hores en molts dels carrers del poble. Vull pensar que amb el temps aquestes coses es corregiran. Ara bé, jo que visc al carrer de Josep Llimona, a tocar del Cementiri, la cosa es complica un bon xic. A mig Camí de la Pietat hi ha uns contenidors que són allà per la gent del barri de Sant Telm, que no sé per quins set sous, no entra a la recollida selectiva. I a qualsevol hora, del dia o de la nit, hi ha un munt d'arenyencs que arriben amb els seus cotxes carregats de bosses plenes d'escombraries de tota mena i omplen a vessar, en un tres i no res, aquests contenidors. I, és clar, quan aquests són plens, les bosses les deixen a terra, fora, al costat mateix. Ara ve la calor forta i el problema s'agreuja, la pudor es fa sentir i la deixadesa de l'indret es deplorable.

No entenc, el Consistori en general, ni la regidora del ram en particular, perquè es va deixar de banda aquest barri a l'hora de fer la recollida porta a porta. O tots o ningú! Perquè aquestes diferències i distincions? Són preguntes que jo les formulo, però que hi ha un munt d'arenyencs que se les fan calladament cada dia.

Arenyisme? Libanenc? meus no ho són. Bé, el segon potser sí, però abans que jo "arenyisme" l'han utilitzat en Pons i Gurí i en Josep Montmany, que jo sàpiga, i segurament algun altre prohom de la gaia vila.

Bé, Oriol, disculpa'm allò que calgui, fa molts anys que ens coneixem i difícilment a la meva edat, que comença a ser venerable, canviaré de manera de ser. Tu m'has admès, tal com sóc, fins ara i espero, i estic convençut, que fins al final. Una abraçada. Pep.

PS: Oriol, no tinc foto de la barbàrie que descric. Si pots fer-me el favor, et passes per casa, ni fas una i me la penges. T'estaré agraït.

5 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

@oriolferran

m'apunto el deures

Enviat per @oriolferran el Ds, 16/04/2011 - 00:22

Apunt llegit i missatge rebut! M'apunto els deures de fer la fotografia (suposo que ho trobaré fàcilment, pel que dius)

Que tinguis un bona Setmana Santa en terres infidels!

annabel moreno nogué

Estimat Pep, Donat que em

Enviat per annabel moreno nogué el Dm, 19/04/2011 - 20:18

Estimat Pep,

Donat que em cites en el teu apunt, he pensat que és de justícia constestar la teva pregunta sobre el perquè no s'ha implantat la recollida porta a porta a Sant Elm. En fi, suposo que a aquestes alçades no cal amagar que els nostres socis de govern socialistes no estan gaire a favor d'aquest sistema. I només van accedir a implantar-lo allà on ja es feia porta a porta, és a dir, on ja hi havia contenidors. Aquest és el principal motiu. Iniciativa i Esquerra volíem implantar el porta a porta a tot el municipi, a tot. I des d'Esquerra, tenim intenció de fer-ho si tornem a governar. Ja tindré ocasió d'explicar-vos com...El cert és que no podia anar millor, hem arribat gairebé al 90%, i això no ho podia ni somiar el més optimista.

Una abraçada!

Annabel Moreno Nogué
Regidora d'Obres i Serveis, Medi Ambient i Comunicació

Ferran

90% ¿de què?

Enviat per Ferran el Dc, 20/04/2011 - 15:13

Estimada regidora i estimats tots,

Perdoni que no comparteixi l'optimisme amb la recollida selectiva, al carrer on visc jo, carrer d'avall, és una veritable merda. L'imatge del poble és patètica. I no només en aquest carrer, passejant et trobes bosses tirades a banda i banda. Jo no sé per què estan tant contents, de debó, la recollida selectiva cal fer-la però el sistema actual no és gens efectiu.

La culpa és dels seus socis? Aaaaaah. està bé, molt bona resposta! Així m'agrada: l'imatge i l'higiene del poble per el terra i la culpa "dels altres", però quan toca parlar el 90% d'èxit, llavors som "nosaltres" qui ens pengem la medalla.

Com diria aquell: MANDA HUEVOS.

annabel moreno nogué

Benvolgut Ferran, Em sap

Enviat per annabel moreno nogué el Dc, 20/04/2011 - 15:32

Benvolgut Ferran,

Em sap greu contradir-lo però el que jo volia dir és que si no s'ha implantat la recollida selectiva porta a porta a tot el municipi, és per desavinences amb els socialistes. En cap moment he dit que el poble estigui ple de bosses per culpa dels socialistes. Que hi hagi bosses incorrectes entra dins de les mancances del sistema. Mai he dit que fos perfecte, doncs malauradament sempre hi ha incívics a tot arreu, igual que hi ha gent que no recull les caques dels gossos o que encara tira papers a terra. Que hi hagi bosses no vol dir que la recollida porta a porta no sigui un éxit i això no ho pot negar ningú, doncs de totes les deixalles que genera Arenys, gairebé un 90% es porta a reciclar i això és un éxit li pesi a qui li pesi. Una cosa no treu l'altre. Ara és feina de l'Ajuntament intentar que tothom es pugi al carro de la recollida selectiva porta a porta, ja que si tothom ho fes bé, no hi hauria bosses al carrer. Només per l'estalvi del 90% de brossa que hem deixat d'incinerar (el que genera toxines, CO2 i despesa energètica i econòmica) ja val la pena tot l'esforç que fem la gran majoria dels arenyencs).

Cordialment,

Annabel Moreno Nogué

isabel

Felicitats Annabel

Enviat per isabel el Dc, 20/04/2011 - 23:26

Per la recollida i per la paciència ;-)

Una abraçada!