Són les eleccions dels indecisos i la por a l'abstenció

Diuen que aquestes són les eleccions dels indecisos. Això no sé si es traduirà en un alta abstenció o bé demà els indecisos prendran partit. Potser per això s'ha intensificat més la campanya electoral. En el cas d'Arenys de Mar s'ha de dir que sí, i algú ens sabrà dir els motius.

D'entrada ha estat la vegada en què s'han presentat més candidatures. Un total de 10 per escollir 17 regidors i regidores. La proporció és exagerada i això fa pensar que obtenir més de tres llocs és tot un repte. Mantindrà els cinc regidors l'actual alcalde, ara que no es presenta per CIU? I el PSC aconseguirà novament el quart regidor que fa més d'un mandat que les enquestes li neguen?

ICV té tres regidors i algú pensa que no els mantindrà, però el cas és que han fet una bona campanya electoral. ERC n'havia tingut tres i es va quedar en tan sols una regidora. Ara pretén recuperar els dos regidors perduts, la qual cosa voldria dir que la Laia Martín entraria. També la CUP pretén incrementar el nombre de regidors, i penso que seria bo per Arenys. 

El PP s'acontenta amb mantenir els dos regidors, que repetirien, però té el handicap que es presenta la Rosa Zaragoza, per C's, que va liderar el PP fa uns quants mandats i se'n guarda un bon record. Àlex Acero, ara amb SI, pretén repetir i espera que el pugui acompanyar en Maiol Sanaüja, que de ben segur seria un revulsiu a l'Ajuntament.

No em vull deixar Arenys Sí Pot, la fórmula Podemos d'Arenys, que no té gaires esperances de poder entrar a l'ajuntament, però en tot cas confia en la marca Podemos per engrescar algun despistat.  CIU té el repte de superar l'alcalde actual, juguen una lluita particular, però molts els donen per perdedors.

Llegia avui un article de l'ARA on justificava l'abstenció no només per la desafecció de la gent, sinó també per l'atur. La gent que fa temps que no té feina acaba, segons l'articulista, en el desànim i ni tan sols té força per lluitar i reclamar justícia. A Arenys també hi ha atur i també hi ha desencisats. La campanya al carrer ha estat potent, però no tothom surt al carrer ni en té ganes, ni tothom es creu massa les promeses de participació i transparència. La confiança se l'han de guanyar, i no ho tenen fàcil. Penso, però que hi ha persones que es presenten aquesta vegada amb qui podem confiar-hi. Els indecisos haurien d'estudiar bé qui són i segur que hi troben els seus candidats predilectes.

Afegeix un comentari nou