Sant Roc 2013

Un any més, arriba el mes d'Agost a Arenys de Mar i com arenyencs i arenyenques ens sentim orgullosos de ser-ho i com a tal, que arribi la festa de Sant Roc!

Tot just avui, divendres dia 9 hem iniciat les festes, amb l'entrega de l'almorratxa d'honor a Jaume Lloret Maresma, pel seu llegat a la tradició! Demà, dissabte 10 tenim el BLANC i seguit el Correbars dels macips; A banda d'altres nombroses activitats durant la setmana, el dimecres 14 d'Agost arriba la nocturna dels nostres gegants d'Arenys per la vila i l'endemà, dia 15 "La Pesta"...

Òbviament sense treure-li importància a les activitats esmentades, el dia "gran", dia 16 d'Agost a les 8h del matí, els macips, macipes i captadores fem l'ofrena a Sant Roc i cantem els Goigs; cada any aquest acte agafa més importància i l'església s'omple de cada vegada amb més gent! És un acte crec jo que s'ha de veure i viure com el vivim els macips, no pel fet religiós (que s'ha de respectar i els macips el respectem!) sinó per la festa que és i pel que significa pel poble on vivim!

Aprofitem que el Sant ens va deslliurar de la pesta ja fa una pila d'anys i homenatgem-lo amb la cantada dels goigs tot junt amb la festa per la riera, places i carrers de la vila;  participem en la tradició, complim la promesa i si hi ha cel o no i si ens hi vol portar o no, gaudim de la festa que som uns privilegiats ser i viure a Arenys per tot el que comporta!

Visca Arenys, visca el Patronat (quina gran tasca que fan!) i visca Sant Roc!

Salut!

Afegeix un comentari nou