Seccions del programa Casal Digital de Nadal

EL PARE NOEL

 

El Pare Noel  Pare Nadal, Santa Claus o Sant Nicolau és un personatge mitològic present a molts països que porta regals de Nadal. La mateixa figura amb el mateix nom existeix en uns altres països ( com França, Espanya, Portugal, Itàlia i Romania. En alguns llocs el caràcters de Santa Claus i Pare Noël no són del tot intercanviables. Encara que als països de llengua catalana, actualment per a tot propòsits pràctics són dos personatges fusionats, històricament eren diferents.

 

Pau Puivert

 


SHAKE IT UP!

 

La idea de Disney, en un principi, portava el nom de Dance, Dance, Chicago, i més tard simplement Dance, Dance. La història original va ser descrita com el viatge de dues nenes en un xou tipus "quiosc de música". Els productors veterans de la televisió Chris Thompson i Rob Lotterstein foren assignats per treballar en la història. El càsting del programa començà l'octubre del 2009. Bella Thorne i Zendaya en foren les vencedores.

 

Si voleu trobar mes informació de aquesta serie entreu en  aquesta wep.

 

http://www.disney.es/

 

Laia Gómez

 

PER QUÈ ES FA EL NADAL?

 

Nadal als Països Catalans disposa de les seves particularitats pròpies. Un exemple és la realització del pessebre (que també es fa en molts altres indrets de tradició cristiana) i una altra el tió de Nadal (una tradició compartida amb l'Aragó i Occitània), també anomenat tronc, tronca o simplement tió. També ho és el fet de celebrar Sant Esteve, el dia després de Nadal, per a poder-se reunir així amb l'altra part de la família amb qui no s'havia pogut estar per Nadal. En aquest dia especial els nens diuen un vers i a canvi els pares els donen alguns diners.

 

A moltes comarques es fa la rabassa de Nadal, on el fillol dóna una felicitació al padrí, i aquest lrespon amb un regal, que segons el lloc pot ser un tortell de Nadal o un present. També és molt típic a molts pobles de Catalunya anar a veure Els Pastorets, representació teatral centrada en l'adveniment de Jesús. És tradicional a les Balears, la recitació dels Poemes de Nadal, per part dels infants de la casa als adults, que donen doblers a la quitxalla a canvi de llur actuació.

 

Biel Xena

 

 

EL TIÓ DE NADAL

 

 

El Tió de Nadal (també anomenat simplement Tió, Tronc de Nadal, Soca, Xoca o Tronca) és un dels elements de la Mitologia catalana i una tradició molt arrelada a Catalunya, així com als veïns Arago (on es diu en aragonès tronca, toza o tizón de Nadal) i Occitània (on es diu en occità cachafuòc o soc de Nadal). Malgrat les múltiples variants locals, la tradició consisteix en aplegar un tros de soca o branca gruixuda dies abans del dia de Nadal, normalment a l'inici de l'Advent, i portar-lo a casa, on se'l col.loca en algun racó amb una manta perquè no tingui fred i on se l'alimenta diàriament fins el dia que es fa cagar. Hi ha llars on el tió és simplement una peça de fusta (una o diverses cadires, per exemple), un tros de suro, una caixa, etc. de mides diferents segons convé per l'espai i mides dels regals, que haurà de cagar.

 

Es tracta d'una tradició amb segles d'història, inicialment relacionada amb la natura, la fertilitat i el solstici d'hivern.

 

Els darrers anys ha proliferat una imatge del Tió desvirtuada i folcloritzada, segurament com a resultat d'estratègies comercials davant d'influències anglosaxones, com un personatge amb cara, potes, etc. que buida de qualsevol contingut cultural una tradició milenària que precisament rau en fer que un element vegetal, en representació de tota la Natura, adquireixi temporalment com a tal (com a vegetal), qualitats animals màgiques, i no pas físiques.

 

Martina Reyner

 

 

ESTE CHICO ES UN DEMONIO Y SU HERMANA TAMBIÉN

 

 

Jenny Morgan es una intel·ligent i tímida noia que després de graduar es posa a buscar fina. A través del diari localitza la empresa Cadwell i d'un dia per l'altre, Jenny es contractada. Per un malentès, Jenny es enviada per el seu cap a Paris com cangur del seus fills, dos autèntics dos dimonis autèntics. A poc a poc Jenny descobrira la cara positiva del seu treball i començara a sentir com el Sr. Cadwell la mira mes como dona que com a treballadora. Els nens al final es comporten molt be amb la cangur que feien el contrari al principi.

 

Maria

 

 

JESSIE

 

 

Jessie és una sèrie de televisió nord-americana que es va estrenar el 30 de setembre de 2011 a Disney Channel.  La sèrie va ser creada i produïda per Pamela Eells O'Connell i protagonitzada per Debby Ryan com Jessie , una noia d'un petit poble de Texas que es muda a Nova York i es converteix en mainadera de quatre fills d'una parella d'alt perfil és interpretat per Peyton List, Cameron Boyce, Karan cobrar i Skai Jackson. El 11 de març de 2012, Disney va anunciar que Jessie havia estat renovada per una segona temporada i que una pel·lícula per a televisió basada en la sèrie estava en desenvolupament. La filmació de la segona temporada va començar el 9 de juliol de 2012.La segona temporada es va estrenar el 5 d'octubre de 2012.

 

 

Jana Ferran

 

GRU MI VILLANO FAVORITO

 

Es un malvat que vol robar la lluna i par robar la lluna nesesita un aparell tambe el te de robar el senyor que el te  la seva casa te camaras i millons de tiurons blancs i el aparell el te molt guardat en secret no pot entrar en la casa veu unes nenes molt patites les nenes entren ala casa i surten   

 

En Gru adopta ales nenes i fan que entrin i uroba i semban i les nenes fan que estorni bo i el final en Gru no roba la lluna.      

 

Alex Samaniego

 

BUENA SUERTE CHARLIE

 

Buena suerte charlie coneguda a Hispanoamèrica i Espanya com a Bona sort, Charlie) és una Sèrie Original de Disney Channel que es va estrenar el 4 d'abril de 2010 a Estats Units,  amb un total de 4.7 milions d'espectadors a seu debut. A Llatinoamericà hi va haver un pre-estrena que va ser el 10 de juliol de 2010 i la seva estrena oficial va ser el 12 de juliol de 2010 per la regió Nord i per a la regió Sud va ser el 17 de juliol de 2010. La seva estrena a Espanya va ser el 8 d'octubre de 2010 amb una gran audiència. La sèrie va ser creada per Phil Baker i Drew Vaupen, i és protagonitzada per Bridgit Mendler, Leigh-Allyn Baker, Bradley Steven Perry, Mia Talerico, Eric Allan Kramer i Jason Dolley.

 

Clara Jaurés

 

 

SOLO EN CASA

 

Kevin mcCallister es un nen de vuit anys que viu amb la seva família a Chicago. La peli comença amb un sopar familiar a la nit de nadal. Un policia anomenat HARRIE aconsegueix entrar a la seva Casa mentre en Kevin te de suportar al seu germà BuZZ,el tiet Frank i el castig de la seva mare per bomitar la PIZZA.Un dia els seus pares s'el van oblidar a casa i donava la casualitat que uns lladres van volguer entrar a robar a casa seva i el Kevin els va fer unes quantes bromes i finalment els seus pares van tornar amb ell

 

Tania Simioni Xirau

Afegeix un comentari nou