Semifinalistes al Concurs de Contes del Món

No ha pogut ser, finalment hem quedat semifinalistes al Concurs de Contes del Món. Aquest era el segon any en el que participavem en aquest certamen de contes en el que s'han presentat més de 100 escoles d'arreu del principat.

 

El conte de "Cartes d'arreu del món", se’ns va òcorrer a tots plegats una tarda tot pensant de que el podriem fer, si inventat o versionar algun conte ja existent, la veritat és que d’un bon principi els nens i les nens van tenir clar que el volien fer ells. I dit i fet, ens vam posar a pensar de que podria anar la història i vam acabar creant aquest conte que va de dos amics que s’escriuren per correu postal, juntament amb d’altres nens i nenes d’arreu del món. Però un carter malvat que fa arribar totes les cartes del nens a l’estació cental on hi treballa un cuc gegant que les desvia a d’altres destins. Amb aquest conte volem tractar el tema de l’amistat i alhora parlem de la interculturalitat tot fent intervenir nens d’altres indrets del planeta com Àfrica, Pol Nord, etc…

 

Entre tots vam decidir la temàtica del conte i vam participar plegats tant de la creació del conte com de la seva posterior redacció i posta apunt per a ser enregistrat en audio. L’enregistrament el vam dur a terme a les instal·lacions de Ràdio Arenys, anteriorment ja vam dividir el conte en parts iguals perquè totes les nens participants expliquessin una part del conte. Pensem que ha estat una activitat molt interessant i alhora gratificant tant pels nens com per als que hem participant en la creació d’aquesta història que va nèixer i crèixer de la imaginació del les nenes de l’escola.

 

Els agraïments són principalment a l’AMPA de l’Escola Joan Maragall per impulsar com activitat extraescolar el periodisme per a nens i nens i acceptar la participació en en concurs de Contes de Món, en segon lloc a l’Escola Joan Maragall, en tercer lloc a les mares i pares de les nenes de l’activitat que ens han ajudat i a Ràdio Arenys per cedir-nos un estudi per poder enregistrar el conte i el seu posterior muntatge. Per últim lloc també agraïr la oportunitat a tot l’equip de Contes del Món per oferir-nos un espai com aquest per desenvolupar una activitat tant interessant amb els nostres alumnes.

 

Aquí us el deixem de nou per si el voleu escoltar: http://www.contesdelmon.org/ca/vota/quart/1a_categoria.html

 

Joan 

Afegeix un comentari nou