Sense aigua, no hi ha sexe

Les dones d'un poble del sud de Turquia han decidit deixar de tenir relacions sexuals amb els seus marits en protesta per la falta d'aigua a la localitat, la qual cosa les obliga a transportar-la des de grans distàncies. Ali Arrissa Ozturk, membre de la Comissió de Justícia del Parlament turc, ha presentat la iniciativa femenina, i ha explicat que quan va visitar la setmana passada la localitat de Kirca, a la província de Mersis, les seves dones es van queixar que la font del poble no té aigua a causa de la sequera.

Les habitants de Kirca van assegurar que el rierol, molt cabalós altres anys, es va assecar i que ara han de transportar l'aigua fins a les seves cases des d'una distància de 13 quilòmetres. Aquestes modernes "lisístrates" van criticar que els homes del poble no fan res per solucionar el problema de proveïment d'aigua. "Vàrem decidir no deixar entrar els homes als nostres dormitoris fins que se subministri aigua al poble" van anunciar les dones.

L'alcalde de la localitat assegura que els homes de la vila estan patint la protesta i adverteix que si continua la situació "la falta d'aigua al poble es convertirà en motiu de divorcis". El boicot sexual per part de les dones d'un poble va ser portat a la pantalla el 1983 i es va convertir en un clàssic del cinema turc, en una història en la qual les habitants d'un poble es rebel·len contra el comportament masclista i violent dels seus marits, i s'organitzen per negar-se a practicar sexe amb ells.

Font: http://www.lamalla.net/societat/article?id=209900
Per saber més coses de Lisístrata:
- Pel·lícula dirigida per Francesc Bellmunt:
http://www.filmaffinity.com/es/film876780.html
- Què en diu la Wickipedia:
http://es.wikipedia.org/wiki/Lis%C3%ADstrata

Afegeix un comentari nou