Sobre el nou govern

El govern format per CiU, PP i BLOC+RCAT+SI ha durat un any. Un any en el que s’han fet coses bé i d’altres malament. Un any en el que tots els regidors al govern han après el que significa ser regidor - la majoria d’ells no havia ocupat mai aquest lloc al consistori i, només un, sabia el que era estar al govern. Ha estat, també, un any de tensions entre els membres del govern, un any d’enfrontaments entre regidors a l’oposició i al govern, sovint amb un to no agradable i impropi de representants polítics, sobretot als plens. Un any en el que a alguns els ha sortit alguna cana, han guanyat uns quilets de més i han pogut fer el que per ells era millor per Arenys. Un any també, en el que s’ha hagut de contractar un gerent perquè ajudés a tirar endavant la casa gran del poble que era governada en minoria. Un any en que hi ha hagut regidors amb dedicacions exclusives quan en campanya el candidat de CiU va dir que no n’hi hauria.

Bé, ha passat un any i avui s’ha fet oficial que el PSOE-C entra al govern. Uns entren i altres marxen. Joaquim Barris, fins ara regidor d’Hisenda plega, una llàstima perquè diuen que és un bon professional, llàstima també que hagi estat més allà que aquí. En el seu lloc entra en J.M. Llodrà, que diuen - malgrat l’alcalde ho ha desmentit - que és qui li escriu els discursos i que fins hi tot cobra per això!, i que ocuparà la regidoria de cultura. Així, de 17 regidors que hi ha a l’ajuntament, 12 estaran al govern. És moment doncs de complir les promeses que es feien en campanya, és moment d’abolir les dedicacions exclusives i de replantejar la figura del gerent que, està bé apuntar-ho, en un principi no havia de cobrar i ja fa mesos que cobra. Segurament serà cert que és l’home que la majoria de dies obra i tanca l’Ajuntament i, si ho ha fet bé, li hem d’estar agraïts. Però cada cosa té el seu temps i el seu moment. I si ja hi ha regidors suficients per garantir un govern amb majoria que permeti el bon funcionament del consistori, crec que s’ha de posar sobre la taula si ens cal o no un gerent. Si ens cal, és per plegar, perquè si 12 persones no poden fer funcionar bé un ajuntament que pleguin i convoquin eleccions. Però molt em temo que això no passarà. El gerent fa poques setmanes que ha aconseguit la presidència de CdC a Arenys de Mar i, segons diuen, apunta a cap de llista de CiU per les properes eleccions i, no seria una mala jugada, mantenir-lo com a gerent per d’aquí a 3 anys poder treure pit de la feina del govern.

D’altra banda, el panorama obra nous interrogants. Quin paper juguen els dos regidors del PP en aquest nou govern? El fet que el pacte CiU - PSOE-C s’hagi fet a les seves esquenes ja diu per on poden anar els trets. Si fa poc temps els socialistes d’Arenys van dir que si entraven al govern el PP n’havia de marxar, per què ara accepten entrar-hi quan encara hi ha el PP? L’acord CiU - PSOE-C preveu desgastar els membres al govern del PP, perquè n’acabin saltant? Seguim amb els interrogants, si el PP no sabia res del pacte, en sabia alguna cosa el regidor del Bloc+RCat+SI? Entendran els votants d’aquest regidor que governi amb el PP i el PSOE-C? Acabaran saltant els regidors Quintero, Almansa i Acero i tindrem finalment sociovergència? Ara, com es repartiran les regidories? Hisenda, se la quedarà el PSOE-C o CiU. Recordem que en l’anterior legislatura la regidoria d’Hisenda la tenien els socialistes i que algunes vegades van privar de pressupost algunes propostes fetes per ICV i, sobretot, ERC. Encara que és d’agrair que fessin un raconet d’un milió i escaig d’euros que sempre són benvinguts. I, en aquest punt, m’atreveixo a endevinar que els gats vells de CiU hauran mogut fils per tal que la regidoria d’Hisenda continuï en mans de CiU. Però si és així, qui l’ocuparà? Faran que se la quedi l’alcalde Fors, en detriment d’urbanisme que passaria a mans del socialista Fontbona i, seria en Masgrau qui s’ocuparia realment de la regidoria, tal com diuen que ha passat fins ara degut a l’absència del regidor Barris?

Serà entretingut estar atents als fets que s’esdevindran aquests dies de Festa Major i, ben segur, també als dels propers mesos.

Desitjo, a tots els regidors, molta sort en aquest nou escenari polític.

Bona festa major a tots els lectors. Honor i Glòria a Sant Zenon.

Afegeix un comentari nou