Tenim senderi?

Un cop més, el nostre govern municipal ens ha sorprès, desfent allò que ja estava fet, i que evidentment tenia una raó de ser: les jardineres de la riera, tant les de davant de l’Ajuntament com les de davant de la plaça de l’església.

Aquestes jardineres es van col•locar per un únic motiu: la seguretat dels vianants. Quan es va reurbanitzar la Riera, es van eliminar els semàfors. Així que per tal que els cotxes reduïssin la velocitat abans d’arribar als passos de vianants que no estaven elevats, es va decidir col•locar les jardineres. Els conductors anirien més alerta, i els vianants se sentirien més segurs. A més, les jardineres protegien el carril bici.

I ara em pregunto, perquè han tret les jardineres? I la resposta que dóna el govern municipal és: per evitar xocs i rascades als vehicles, i que per garantir la seguretat dels vianants destacaran els passos zebra i es controlarà la velocitat... Ai, no entenc res.... La raó de ser de les jardineres era per garantir la seguretat dels més vulnerables, és a dir, dels vianants. Ara es treuen per a que no es ratllin els cotxes i a canvi pintaran el terra? Però que ens hem tornat bojos? Els recordo que a la plaça de l’església hi juguen molts nens, amb pilotes, patinets i corrents. Les jardineres estaven també per fer-los d’aturador a ells, i per a que els cotxes circulessin alerta, lentament i amb precaució.

Perquè aquest govern es dedica a desfer coses que tenen una raó de ser? La seguretat de tots nosaltres, val més que qualsevol altre cosa. Sembla que el sentit comú està en hores baixes. Espero que algú els faci veure que, un cop més han de corregir la seva actuació

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

fani

Retallades a la placeta

Enviat per fani el Dij, 29/09/2011 - 15:48

A partir d'ara veurem més cotxes aparcats sobre el carril bici, els que paraven per anar a l'estanc ja no ho hauran de fer 14m més avall o podran fer davant mateix, vaja a 0m. Els usuaris de a peu de la placeta en mica en mica ens han anat retallant un espai que fins ara era un bon lloc per jugar i esperar amb el germà petit mentre el gran feia extraescolars. I un bon punt pròxim a tot per anar a fer últimes compres abans de tornar a casa.
Precisament divendres passat van atropellar a un nen al pas de vianants de davant de l'alèxia, però com que era immigrant la cosa no va transcendir massa ( però això és un altre tema ). Ara amb la supressió de les jardineres els ho posarem més fàcil.