Tornen els miquelets!

Si us pensaven que el Tricentenari ja era història -brometa fàcil- doncs, no s'ha acabat. Cap de setmana -13 i 14 de juny de 2015- intens programa d'activitats de recreació històrica a diferents espais d’Arenys de Munt i Arenys de Mar amb Miquelets de Catalunya, l'organització conjunta dels dos ajuntaments arenyencs i la participació de diverses entitats i associacions arenyenques, i organitzacions del l’àmbit nàutic i la navegació tradicional.

 

El programa d'activitats d'aquesta recreació suma un conjunt de referències històriques que van produir-se a l'entorn de la Riera d'Arenys en el context de la Guerra de Successió: l’arribada de l’expedició del Diputat militar a les platges d'Arenys (agost de 1713), el desembarcament del coronel Amill i 400 fusellers (gener de 1714) i la batalla de la Candelera i els fets de Corpus de 1714. Els elements més arenyencs d'aquest fets i la principal referència ens l'aporten els textos que recull la crònica de Francesc Bellsolell de la Torre (més informació).

 

Els recreadors de Miquelets de Catalunya participaran en aquest conjunt d'activitats amb soldats d'infanteria, fusellers, genets i cavalls i civils. El dissabte, a la pedrera de can Jalpí, a Arenys de Munt, es muntarà el campament i s'instal·laran les tropes. A migdia, s'embarcaran a Barcelona per recrear la travessa nàutica del Diputat militar que tindrà el punt àlgid, a quarts de 8 de la tarda, amb l'entrada al port d'Arenys. També hi haurà un homenatge al sometent d'Arenys, a la fossa de can Mils (7 tarda). El diumenge, els regiments  es mobilitzaran des de can Jalpí cap a mar (9 matí) per assegurat el desembarcament a la platja d'Arenys del cornel Amill i els seus fusellers (11 matí).  A migdia, a la plaça de l'Església, hi haura un acte de benvinguda de les autoritats locals.

 

Els regiments que vindran:

Regiment de la Diputació del General / de la Generalitat

més informació - pàgina al Facebook 

Magraners de La Diputació

Regiment de Fusellers de Muntanya o Miquelets de Joan Vilar i Ferrer - Rg. Sant Vicenç Ferrer

més informació - pàgina al Facebook

Regiment de Cuirassers de Sant Jordi

més informació - pàgina al Facebook

 

Podeu saber més coses de Miquelets de Catalunya:

http://www.miquelets.cat

https://www.facebook.com/Miquelets.de.Catalunya

I aquest és l'esdeveniment obert al facebook on podeu dir que vindreu i saber també els canvis de darrera hora:

https://www.facebook.com/events/1132755316751606/

 

La fotografia que il·lustra l'apunt és de @peter_s10 a Instagram

A Instagram l'etiqueta #arenys1714 és un preciós testimoni del que va ser el Desembarcament de 2014.

 

Afegeix un comentari nou