Trens de rodalia, on són? A peu ja hauriem arribat!

La bona notícia de fa uns dies era que el 'sentit comú' havia arribat a Renfe i havien decidit corregir un dèficit històric a la C1 de trens que morien a Mataró i no arribaven a Arenys, durant tres quarts d'hora, a aquelles hores que tens més ganes de ser a casa, a partir de 3/4 de 9 de la nit. Els nous trens també reforçaven les sortides més matineres.

Fa una estona a través de la llista de correu d'arenyautes la Mercè Castellví es queixa i denuncia:

"Aviso para navegantes", fa un parell de setmanes, que sortíen desde Arenys i en horari de matins, un parell de trens direcció Hospitalet.........doncs bé, encara no se sap el perqué, peró pel que sembla, ja s'acabat. Un d'ells, el que feia servir jo, KAPUT, FINITTO......o sigui que ja sabeu. Preguntant a la mateixa estació, m'han contestat que ells no tenen cap notícia(com no podría ser de cap més manera). Si voleu fer servir aquesta info com a punt de referència per les vostres mogudes, m'en alegrarè, i si teniu més info, doncs penjeu-la akí, sisplau. Com a mínim que ens poguem ajudar els uns als altres, no?

La fotografia la vaig fer el dissabte passat a l'Estació d'Arenys. A quarts de nou del matí vaig agafar un tren per anar cap a Barcelona i a les vies 3 i 4 hi havia aturats dos convois. Vaig pensar que tenia a veure amb l'increment de servei que s'havia anunciat de l'estació arenyenca. Feia il·lusió pensar que s'aprofitava la infreestructura i, en especial la doble via que hi ha des de Mataró fins Arenys. És un absurd que entre Barcelona i Mataró hi hagin tres cada 5 minuts i que alguns, no cal pas tots, d'aquests trens no arribin fins Arenys de Mar. A les dues de la tarda, quan vaig tornar de Barcelona, la desil·lusió va ser trobar els mateixos trens a la mateixa via, i que no hi ha via un increment d'activitat sinó que hi estaven aparcats durant el cap de setmana.

Resulta que l'estadística (l'he llegit aquests dies i ara no la trobo) dels dies laborables a Arenys de Mar diu que hi passen uns 5.000 usuaris que sumats a uns altres 5.000 que utilitzen les estacions de Caldes i Llavaneres fan un volum d'unes 10.000 persones que accedeixen a la C1 en aquest tram. Totes aquestes persones agafen els trens que van a Calella o Blanes, si poguessin agafar alguns dels que arriben pràcticament buits a Mataró, descongestionarien els que van més lluny i els usuaris i usuaries guanyarien en freqüències de pas.<
P>
Al web de Renfe, llegeixo aquesta 'última hora' que no té relació amb el tren desaparegut de la Mercè:

Desde el 2 de abril
Modificación servicio habitual para trenes del servicio de Rodalies de Barcelona/Modificació servei habitual per trens del servei de Rodalies de Barcelona

Por obras de mejora de infraestructura que realiza Adif en la estación de Barcelona Sants, desde el 2 de abril se producen las siguientes modificaciones en el servicio de Rodalies entre las 22.25 horas y las 00.10 horas:

Línea 1:
- El tren L’Hospitalet (00.04) – Mataró (00.55) iniciará su recorrido en Plaça de Catalunya a las 00.15 horas. Se prestará un servicio de autobuses en el trayecto suprimido.
- El tren Calella (22.13) – L’Hospitalet (23.29) finaliza su recorrido en Plaça Catalunya. Se prestará un servicio de autobuses en el trayecto suprimido.

Us adjunto el díptic (en format PDF) de la campanya 'A peu ja hauríem arribat! Renfe , solucions ara!' que porta a terme ICV

5 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

alexandre

TRENS DE RODALIES... I LA MEGAFONIA, ON ÉS?

Enviat per alexandre el Dm, 03/04/2007 - 16:46

En varen comentar que, l'altre dia hi havia un dels trens que va a morir a Arenys i que sortia a l'hora tal i 28 minuts (p.e) en direcció a BCN i quan tots els viatgers ja eren a bord del tren, sense cap mena de cap informació per megafonia (inexistent en aquest moment i altres), passa per la via principal un comboi en direcció a BCN que passava per Arenys a tal hora i 38 minuts (p.e.), sense comunicar res de res als viatgers que hi havien al altre tren i amb la mateixa direcció, els varen deixar dins el tren quedant.se tot bocabadats.

merce

Si, si, el que jo dic

Enviat per merce el Dm, 03/04/2007 - 18:32

Si, si, el que jo dic veritatum viacrucis de setmanes i setmanes i mesos i mesos i fins ils grandis c.....nis de la collonada de renfe.

merce

"Parte de ultima hora" el

Enviat per merce el Dc, 04/04/2007 - 11:54

"Parte de ultima hora" el tren al que hem fet refèrencia aquest dies, ha sigut "suprimit" per les festes de Pascua.......ves per ón.
Per aquesta filosofia, com que quasi tothom fa festa, doncs jo també en faré.

Calopa

Megafonia

Enviat per Calopa el Dc, 04/04/2007 - 12:47

Depèn del dia, la Renfe, fa funcionar la megafonia per anunciar el tren amb destinació a l'Hospitalet...a quarts de set del matí!!!
Dilluns i dimarts (sant) ho van fer així. Avui dimecres no han dit res...

L&#039;URBANU ROVIRA

Megafonia? has dit Megafonia?

Enviat per L'URBANU ROVIRA el Dc, 04/04/2007 - 17:04

Por favor, saquen los cotxes de la Riera! ... ese sis-cents! saquen ese sis-cents!