Un esperpèntic Salvador Illa

Un dels temes que s'ha comentat aquests darrers dies són les declaracions del cap de l'oposició al Parlament de Catalunya, el senyor Salvador Illa, sobre els pitjors 10 anys de la història de Catalunya. Algú ha encertat quan les ha considerat unes declaracions esperpèntiques. De fet, el senyor Illa no ha demostra mai una gran categoria com a polític, sobretot tenint en compte que aspirava a la presidència de la Generalitat. La seva mediocritat ha quedat palesa en aquestes desafortunades declaracions.

La pregunta que sempre em faig és si el nostre país no hi ha millors aspirants a ocupar càrrecs de responsabilitat política. Probablement la gent que val no li interessa enredar-se en política, i els que ho fan, són majoritàriament persones que s'aprofiten de la política per treure's un bon sou i viure de la rifeta.

El PSC ha tingut militants de categoria, seriosos i capaços de representar els seus afiliats i simpatitzants, assumint responsabilitats polítiques importants. M'imagino que en la línia del que passa a molts partits polítics, fa uns anys que aquests bons candidats han desaparegut i s'ha quedat el rebuig, allò que no vol ningú.

És una llàstima que el nostre país estigui en mans de gent tan mediocre, tant a nivell de govern com d'oposició, la qual cosa fa que no avancem, i les possibilitats d'ocupar un bon lloc en el rànquing de països desenvolupats són escasses. 

No seria just només fixar-me en els polítics catalans, perquè el mal està molt escampat. Quan veus o sents les declaracions del senyor Casado, candidat a presidir el govern espanyol, et cau la cara de vergonya, i se't fa difícil pensar que en tota Espanya el PP no tingui ningú més vàlid per aspirar a governar el país. No es tracta del contingut rancorós i venjatiu contra els independentistes catalans, que es podria entendre, sinó en la qualitat dels missatges que fa arribar a la nació.

El senyor Illa no està sol en aquest llistat de polítics sense categoria suficient com per representar els ciutadans que necessiten un bon lideratge per poder aspirar a viure millor, socialment, però també política i cultural.

Afegeix un comentari nou