Un litoral destrossat

Si fa un parell de dies esperàvem la nevada i suportàvem el vent i la pluja, avui hem de dir que esperem que s'acabi aquest període tan actiu de fenòmens meteorològics diversos. Ara esperem el bon temps i que es puguin arranjar tots els desperfectes provocats per la llevantada, la Glòria.

Sabem que aquests dies seran recordats sobretot per la força de les onades que han fet destrosses a tot el litoral català. Molt trist el que ha passat al delta de l'Ebre. Tots els perjudicis per causes climàtiques són tristes, però quan arriben a catàstrofes dol molt. M'imagino la situació en què es troben les persones afectades i confio que es trobin mesures per ajudar a recuperar la situació prèvia al temporal.

Però no només ha estat el litoral afectat, sinó que les zones inundables al costat dels rius catalans, han rebut una gran quantitat d'aigua que ha posat en perill els seus habitants i ha destrossat infraestructures, vies de comunicació, línies de tren, etc.

No sé si tot això és fruit del canvi climàtic, però segons diuen els experts, cada vegada ens trobarem més amb casos com el d'aquests dies. En entrevistes televisives a afectats pel temporal coincideix l'opinió que els fets actuals superen tots els que recorden. 

La pregunta que ens fem és si la culpa ve d'una natura desbocada, o bé és l'home, que amb la seva actuació afavoreix que davant de fenòmens atmosfèrics com els actuals perjudiquin tant les nostres costes, ciutats i territori. 

Afegeix un comentari nou