Una Assemblea per compartir i crear futur. Assum Balliu i Ramon Puigvert, copresidiran @ICVArenys

 

L'Assum i en Ramon, dirigiran de manera col·legiada la formació, amb el suport absolut dels militants i simpatitzants arenyencs, coincidint amb la nova copresidència d'ICV a Catalunya amb Joan Herrera i Dolors Camats, que s'ha fet pública aquest cap de setmana.

 

L'Assemblea Oberta que ICV Arenys ha celebrat aquest dissabte a la tarda a l'Ateneu Arenyenc, i que ha comptat amb la participació de més d'una trentena de persones, també ha servit per fer balanç gairebé a punt d'arribar a l'equador del mandat, i per traçar línies de futur. A la part final de la trobada, hi han participat d'altres formacions arenyenques amb qui s'ha acordat intensificar el treball públic conjunt.

 

A l'oposició però marcant prioritats

El regidor Josep Antoni López ha explicat la feina feta pel grup municipal d'ICV des de l'oposició: d'aquesta manera, ha destacat que ICV ha donat suport a 73 (un 60%) de les 123 propostes d'acord que s'han portat a ple des de juliol de 2011, que ens hem abstingut a 22 (un 18%) i que n'hem votat en contra 28 (un 22%). Quan a mocions, ICV n'ha presentat 17, se n'ha adherit a 12 presentades per d'altres grups, i s'ha sumat a 7 més que han estat conjuntes de tots els grups al consistori.

 

S'han fet 52 precs i 167 peguntes a govern, sobretot de temes de via pública, de temes socials, educació, salut, esports, medi ambient... I hem anat seguint diferents propostes fins que s'han resolt, i en seguim fent el seguiment de les que encara estan pendents. En aquest capítol dir que ICV Arenys, a finals de maig, just als dos anys de canvi de mandat, farem públic l'informe detallat de tots aquests temes posats sobre la taula

 
"A peu de carrer"
Assum Balliu, com a portaveu del Grup Municipal, va dir que "tot i que des de l'oposició,  actuem i treballem amb visió de Govern. Tenim agenda pròpia i donem suport quan ho creiem al govern municipal".  "I que les propostes i pressió del Grup municipal d'ICV són motor del gran  i petits temes que mou el Govern municipal". La nostra portaveu va reiterar el nostre compromís de seguir fent política d'una altra manera, "propers, transparents. Colze a colze amb la gent, els col·lectius i les entitats, i que seguim fent-ho a peu de carrer, i tocant de peus a terra". 
 
"Fent comarca, i fent país"
La Isabel Roig, regidora i Consellera Comarcal de la formació. se'n va encarregar d'explicar a grans trets els treball que es fa des de la comarcal, i el nou full de ruta de la ponència política que s'ha de debatre a l'Assemblea Nacional d'ICV que tindrà lloc a Viladecans els propers 19.20 i 21 d'abril. La Isabel va destacar que de la nostra vila hi participaran 5 persones activament, i que al proper Consell Nacional d'ICV (un dels màxims òrgans de govern del partit) també hi haurà participació arenyenca.
 
Sumant i creant sinergies
L'Oriol Ferran, com a Secretari d'Organització va conduir tot l'acte que va rebre aportacions interessants per part dels assistents, en la línia de fer més visibles públicament els posicionaments d'Iniciativa i la feina que s'està duent a terme, com també la demanda de seguir lluitant per la recollida selectiva porta a porta, i la crida a la mobilització i denúncia continuada de temes tant importants com l'abocament de claveguera a la Riera de Sobirans, la baixada de guàrdia en la recollida selectiva, o l'estat de la via pública. L'Assemblea ha volgut també expressar el seu reconeixement a la trajectòria política i humana del fins ara President Eduard González,
 
L'Oriol va explicar també la proposta de reorganització interna de l'agrupació local i el nou full de ruta arenyenc.
 
Vam voler compartir la recta final de l'Assemblea Oberta, amb representats de la CUP, ERC, i NEC , amb els quals coincidim en la visió del país i el model que volem d'Arenys, i plegats vam adquirir el compromís de seguir treballant, com ho hem fet fins al moment com a grups a l'oposició (en el cas d'ICV, ERC i la CUP), i de sumar esforços i compartir convocatòries públiques amb els veïnats, i temes de vila, com també d'emplaçar-nos a planificar estratègies i debatre horitzons  plantejats de futur com el procés constituent, o les properes municipals. El defensor del Ciutadà, Manel Pou, també va ser convidat a acompanyar-nos en aquesta part final, i va voler compartir amb els assistents la seva inquietud per la feina que queda per fer pels més desfavorits.
2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Lluís

i què en pensen els

Enviat per Lluís el Dm, 16/04/2013 - 12:42

i què en pensen els "convidats" d'ERC i CUP, també amb representació a l'Ajuntament, sobre l'afirmació "que les propostes i pressió del Grup municipal d'ICV són motor del gran i petits temes que mou el Govern municipal"? Que no aporten res, els altres regidors a l'oposició? No us esteu auto-atorgant una medalla massa a la lleugera...?

@isabelroigc

Hola Lluís, no era una

Enviat per @isabelroigc el Dm, 16/04/2013 - 17:01

Hola Lluís, no era una constatació ni excloent (cap al treball dels altres grups a l'Oposició) ni grandiloqüent, en el context que vàrem explicar a l''Assemblea. Es clar però, que si era l'Assemblea d'ICV, el balanç que vam fer al equador del mandat, era el del nostre treball com a grup majoritari a l'oposició. El vam exemplificar amb temes com l'impuls del PAM (el Pla d'Acció Municipal), que el govern va haver de tirar endavant a través d'una moció liderada per nosaltres, o amb moltes qüestions plantejades a través de precs i preguntes al Ple que s'han resolt el mateix dia de fer-se. Però també vam posar altres exemples, de temes que ha tirat endavant el govern, amb complicitat absoluta a demandes nostres (a taxes i ordenances, a l'ampliació pressupost Benestar Social per a emergències crisi, augment beques menjador...), o d'altres temes com les comissions d'"Arenys no es tira el menjar", o "la tarifació social2 que es podria aplicar a certs preus públics... 

Deixa'm afegir que valorem moltíssim la feina que han fet els companys i companyes regidors de la CUP i ERC, per això ens trobem còmodes al seu costat perquè coincidim amb molts posicionaments per Arenys, i per aquest motiu els vam convidar a acompanyar-nos a la part final de l'Assemblea, per seguir treballant plegats.

Salutacions ben cordials.