Una til·la abans d'obrir la finestra

estanis_quimpuig.jpg

Foto: Quim Puig

Els ànims encesos des de fa dies a Arenys de Mar feien preveure ahir un ple mogut. La moció de censura que planava sobre l'alcalde, Estanis Fors, l'endemà mateix de les eleccions, dit i reconegut per ell mateix, s'ha acabat consumant un any després. Abans d'entrar a la sala de plens es va tancar al despatx, des d'on se'l va veure que saludava des de la finestra la gent de la plaça que arribava per agafar posicions a la sala de plens, que un cop més quedava petita per a esdeveniments com aquest.

 

Al replà de la porta el govern sortint i també l'entrant rebien el suport dels seus, tant dels veïns com dels polítics de municipis veïns i de la comarca. Fins al darrer minut, però, l'alcalde no va sortir del despatx, on els seus companys de partit li havien fet arribar una til·la que li portaven des del bar de l'Ateneu. La regidora que la va demanar confiava que la infusió fes l'efecte esperat i ajudés a passar el mal tràngol, que, com tothom sap, costarà de pair. Estanis Fors va entrar trist i amb la cara compungida a la sala de plens però enfortit pels aplaudiments dels seus, que s'esperaven a peu dret, en trobar ja la sala plena. A primera fila la seva dona i el portaveu de CDC al Maresme, Carles Bosch, escoltaven la seva darrera intervenció com a alcalde.

 

Els aplaudiments del públic quedaven repartits a parts iguals entre els defensors i detractors del canvi de govern, tot i que els últims els feien durar més. “El poble no entén el motiu d'aquesta moció”, insistia Fors, que donava per fet que és un “tema personal” i acusava de “rancuniosa” la futura alcaldessa. Per la seva banda, Annabel Moreno, vestida per a l'ocasió amb americana blanca, posava el to neutre i prometia una nova manera de fer política “per a tots”. Fors va seguir seriós la intervenció de la regidora del PP, Belén Quintero, que va marxar del govern denunciant mala gestió. No només això, sinó que li va repetir un altre cop en el ple que ho tornaria a fer. Fors no va poder reprimir tallar la intervenció al socialista, Ramon Vinyes, a qui van titllar ahir de “traïdor” després d'haver negociat a dues bandes. Entre els retrets i gesticulacions un veí es queixava en veu alta “de la poca vergonya” d'algun regidor del govern sortint que estava més pendent del mòbil que de l'acte. Amb la tensió era d'esperar que l'alcaldessa rebés la vara del regidor de més edat i no del mateix alcalde. La sala, enmig de les felicitacions, es va anar buidant tan de pressa com s'havia omplert i el despatx de l'alcalde va quedar buit. Amb la finestra oberta de bat a bat.

 

La crònica completa de la sessió aquí

Afegeix un comentari nou