Va de xocolata

He estat gairebé un any per a llegir-lo però, finalment, he aconseguit acabar-lo. 'Desig de xocolata' de la maresmenca Care Santos, Premi Ramon Llull i que va arribar a casa, diria, que per Sant Jordi.  Ja em va fer il·lusió poder tenir temps per a llegir i vaig pensar que era bo començar amb una escriptora que m'agrada i, cal afegir, escriu d'alló més bé.

 

El títol i el fet que tota la publicació fa la flaire de xocolata també hi va fer molt a l'hora de fer la tria. Perquè la xocolata, la bona, la cassolana i la ben treballada és la protagonista d'aquesta història que ens fa viatjar del present al passat. Des que he 'navegat' per 'Desig de xocolata' que miro (amb millors ulls) una xocolatera. Estri que no sé si encara algú en conserva a la cuina o si algú la fa servir. En tot cas, si jo en tingués una l'ompliria de bona xocolata o cercaria un/a bon/a artesà/ana xocolater/a per tal de gaudir d'una bona tassa (o dues) de xocolata.

 

El tastet:

- 'Els anys volen com orenetes a  la tardor'

- 'Ah, la joventut, quina malaltia de la consciència'

-'Com t'apuges de categoria a tu mateix, si mai t'has estimat gens?'

 

Per saber-ne més:

http://www.caresantos.com/Catala_Index.htm

http://es.thefreedictionary.com/chocolatera

3 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Esperanceta

Montse,

Enviat per Esperanceta el Dll, 17/08/2015 - 21:10

Montse,

sí, encara hi ha xocolateres manuals, i ara elèctriques també, perquè la bona xocolata s'ha de remenar i remenar lentament. Gràcies per compartir la teva lectura, un "desig de xocolata" , el de la Care Santos, que a nosaltres ens encisa perquè ens transporta a altres èpoques i històries totes amb la mateixa bona flaire.

Dolors

www.danesxocolates.cat

 

waropa

Hola Dolors,

Enviat per waropa el Dc, 19/08/2015 - 10:28

Hola Dolors,

 

Primer de tot, gràcies pel teu comentari.

En segon lloc, us engresco a deixar una mostra gràfica, textual, fotogràfica, etc...de com és i es fa la bona xocolata. La que tothom diu, quan la veu, 'ara en faria una tassa (o dues)'

 

Gràcies, salut i memòria

Waropa

Danes

Hola Montse,

Enviat per Danes el Dg, 23/08/2015 - 13:23

Hola Montse,

cert que com una xocolata desfeta i fumejant no hi ha res però responent al teu repte, i sense entrar en el món de la bomboneria, mira't aquesta selecció que tenim de rajoles, mai més ben dit que per tots els gustos.

Són una selecció feta des del coneixement i de l'experiència d'haver tastat i haver triat:

http://www.danesxocolates.cat/ca/tipus/rajoles-de-xocolata

Memòria olfactiva i del gust de la bona xocolata

D.Danés