Els pactes d'ERC i el PSOE

Tot sembla indicar que el pacte d'ERC i el PSOE per allargar quinze dies més l'estat d'alarma permetrà que el dia 21 de juny sigui el darrer dia a partir del qual cada autonomia podrà actuar amb absoluta independència i, fins i tot, en alguns casos això podria ser abans, quan arribin a la fase 3. Analitzar les diferents negociacions d'ERC i el PSOE segur que donaria per escriure'n un llibre. S'ha passat de l'abstenció al No, i novament a l'abstenció, sempre buscant alguna cosa a canvi. Ha estat un posicionament ben diferent al de JxCat que sempre s'han negat a l'allargament de l'estat d'alarma.

Un altre dels compromisos que semblaria que formen part del pacte, seria el de recuperar la taula de diàleg el mes de juliol, quan es preveu que el tema coronavirus estarà força de baixa, amb la incertesa permanent de si vindrà un rebrot. Aquesta taula tampoc no és garantia de res, i el mateix president de la Generalitat ha posat en dubte la seva eficàcia. ERC s'ho creu?

Tot plegat és una mica allò de fer bullir l'olla, mentre tenim presos polítics i d'altres a l'exili, amb un desencant de molta gent i poques expectatives de canviar res. Més aviat si alguna cosa està canviant és la força del populisme de la ultradreta, que cada vegada agafa més empenta, i la incògnita de cap on caminarà C's, potser com a remei a la seva possible desaparició. Quant a l'independentisme, el més calent és a l'aigüera, i hauran de passar uns quants anys abans no es revifi.

Afegeix un comentari nou