Arenys camina!

“Desplaçar-se sobre les dues extremitats inferiors, és a dir, caminar, és un tret diferencial important dels éssers humans. Moure's a peu és el mitjà de transport més senzill, ja que només es necessiten les cames i haver menjat bé i suficient, i el mitjà de desplaçament més eficient en distàncies menors a 3 km.”

Aquest és el primer text que trobareu a l'espai A peu del portal jove de l'Ajuntament de Barcelona. Unes reflexions que podríem fer qualsevol de nosaltres, però de vegades cal veure-les en uns altres indrets perquè ens assemblin bones.

Durant anys he sentit les queixes sobre els cotxes i la dificultat que tenim per anar a peu per Arenys o la llàstima que sentim en no poder prendre un refresc a les terrasses sense que els cotxes ens destorbin. De vegades, a l'estiu, asseguda a la Krusan amb una refrescant orxata pateixo perquè un cotxe en agafar el giratori no es descontroli i se m'emporti a fer un passeig. Quan hi ha retencions, és a dir força sovint, em miro als ocupants del cotxe que tinc al costat...estan tan aprop que només estirant-se una mica podrien agafar i xuclar una mica de la meva preuada orxata. Però com diria l'amic Verdaguer: - Ai làs, Que això s'acaba!. Una de les accions del nou govern que més empenta porten és la de recuperar la Riera.

Però com deia abans mirem què passa a la Gran Ciutat per confirmar que anem ben encaminats. Enumeren les avantatges d'anar a peu, no us les perdeu!. Informen de les zones de vianants a través d'un mapa, aconsellen itineraris a peu i caminades urbanes i com a cosa curiosa ens ofereixen un calculador de temps per no fer tard a una cita i saber a quina hora hem de sortir de casa per no haver d'esperar o fer esperar.

Sigui com sigui, hem de reconèixer que el criticar és més vell que l'anar a peu, per tant haurem d'acceptar que hi hagi arenyencs que no vegin bé el tall de la Riera durant els caps de setmana. Com heu pogut comprovar a mi em sembla perfecte i per tant us animo a que tot veient el que han fet a Barcelona comenceu a elaborar rutes que podríem fer a peu per gaudir d'Arenys, que comencem a fer un calculador de temps...per què no feu un comentari cada vegada que feu un recorregut tot dient quan heu trigat a anar de tal lloc a tal altre?... Potser estaria bé començar a fer veure que el nostre és un poble que permet passejar i caminar.

Isabel Artero

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

jofervigia

Animos! y a caminar!

Enviat per jofervigia el Dv, 27/07/2007 - 12:26

lawebamiga.webcindario.com

Espero que en poco tiempo, durante temporadas especiales, como verano, navidad etc ....
La circulacion en Arenys de Mar este restringida a servicios y a distribucion, en este caso en unas horas especificas. Arenys de Mar ganara en calidad de vida y los comercios obtendran un gran impulso economico que repercutira en el pueblo y a ver si de una vez volvemos a tener las caracteristicas unicas de pueblo y dejamos de ser una ciudad dormitorio.
Y al Ayuntamiento, ANIMO !!!!!!!

Estais impulsando las iniciativas con muchas ganas y gran talento

jofervigia