Incipient Sistema Solar

dijous, 30 d'agost, 2007.
.
Un grup de científics que estava estudiant un incipient sistema solar ha observat per primera vegada com l'aigua, considerada un ingredient necessari per a la vida, comença la seva aparició en planetes acabats de formar.
.
Estaven observant una estrela en estat embrionari anomenada IRES 4B situada en la nostra galàxia, la Via Làctia, a prop de 1.000 anys llum de la Terra, en la constel·lació de Perseu. Un any llum equival a quasi 10 bilions de quilòmetres, la distància que la llum recorre en un any.
.
El telescopi espacial Spitzer de la NASA, els va permetre trobar quantitats de vapor d'aigua igual a cinc vegades el volum de tots els oceans de la Terra que havien plogut sobre un disc ple de pols al voltant de l'estrella, en la zona on es creu que es formen els planetes.
.
"Estem presenciant l'arribada del subministrament d'aigua d'algun futur sistema solar", va afirmar en una entrevista telefònica l'astrònom Donen Watson, de la Universitat de Rochester en Rochester, Nova York, qui va liderar la investigació publicada en la revista Nature.
.
"Creiem que el que estem veient en aquest objecte ara és prou semblant al que era el nostre sistema solar a la mateixa edat", va agregar Watson.
.
Els científics desitjosos de saber si hi ha vida més enllà de la Terra creuen que l'aigua és un dels ingredients claus necessaris per a qualsevol forma de vida.
.
L'aigua és abundant en la Terra i en altres parts del nostre sistema solar, així com en distintes parts del cosmos, per exemple, com a gel o gas al voltant de diverses estreles.
.
Aquest sistema solar està formant-se dins d'un capoll de gas i pols, en el que hi ha un gran disc de material per a la formació de planetes.
.
Watson va assenyalar que el subministrament d'aigua per a la Terra va ser obtingut a través de col·lisions amb asteroides de gel i cometes. El científic va dir que el vapor d'aigua vist en el distant sistema solar es congelarà novament en forma d'asteroides i cometes.
.
Ara mateix, IRES 4B és molt menor que el Sol, però els científics van dir que és massa prompte per a dir quina grandària aconseguirà mentres continua formant-se.
.
La "zona habitable" és la regió al voltant d'una estrela on planetes rocosos com la Terra poden existir, on l'aigua seria líquida en la superfície i la vida en teoria podria tindre lloc.

Afegeix un comentari nou