pregunta de medi ambient

A Arenys, sempre havia gaudit del soroll dels grills en les nits d'estiu. Per a mí, els grills eren invisibles, perquè de veritat que no n'havia vist mai cap. A Texas és una altra història perquè n'està ple. Es veuen a tot arreu, i els hi agraden molt els edificis de pedra. És comú veure'ls a les parets, reunits en centenars, i pel terra.

Els grills no són els únics animals als que m'he acostumat des de que visc aquí. Aquí n'hi ha una llista:

-CERVOLS: n'hi ha moltíssims. Tants, que és l'animal que veig més vegades mort a la carretera. Aquests els gaudeixo molt, especialment a la primavera quan tenen les cries. La meva amiga Cyndee els alimenta cada matí i cada vespre al jardí de casa seva, i jo l'ajudo sempre que sóc amb ella i el meu gos no és amb mí, perquè una de les seves activitats preferides és perseguir-los.

-MOFETES: Aquestes només les he vist quan les atropella un cotxe. Passar pel costat d'una mofeta morta amb el teu cotxe és com passar per la planta de tractament d'escombraries que hi ha a Mataró. Horrible. També he hagut de banyar a més d'un gos amb xampú especial per treure la pudor de la mofeta quan el gos s'hi acosta massa. Llavors ja és mortal, fins i tot els ulls et ploren. He sentit a molta gent que quan eren petits tenien mofetes com a animal de companyia, i diuen que són uns animals molt carinyosos (quan estan domesticats, és clar).

-MAPATXES: Ho sento, però no sé si en català es diuen així. Aquests sempre els he trobat molt monos, però ara m'alegro que només els he vist morts a la carretera, perquè els locals diuen que tenen molta mala llet.

-POSSUMS: Mamífers bastant lletjos, que només he vist de nit. Aquí hi ha un enllaç amb una foto:

-ARMADILLOS: Aquest extrany animal és el mamífer que representa l'estat de Texas. Sempre ténen quatre cries idèntiques que es desenvolupen del mateix òvul i comparteixen la mateixa placenta. La foto en aquest missatge és un armadillo.

-SERPS: Des de la serp de cascabell fins a les inofensives serps d'aigua, n'hi ha de tota mena. Haig d'anar amb compte quan passejo, i no em fico mai en un camp ón l'herba és massa alta.

-ESCORPINS: Aquests em preocupen perquè hi ha gent que sel's troba a casa. A la tovallola de la dutxa, al llit, al terra... Diuen que si et piquen et trobes bastant malament, però no són mortals. Jo de moment he estat afortunada, però tocaré fusta per si de cas.

-VOLTORS: Amb tant d'animal mort a la carretera, n'hi ha molts. Normalment, cada vegada que miro al cel en veig algun.

-ÀLIGUES, FALCONS...

-OCELLS: des del famós "correcaminos" al típic pardal o oreneta, aquí hi ha una gran varietat d'ocells i de tots colors i mides. Aquí m'agradaria saber més d'ornitologia :)

-COYOTES: Què seria del "correcaminos" sense el coyote? ;)

-INSECTES: Anomeneu-ne un, i aquí a Texas els tenim a milions.

Bé, aquests són els animals que em venen a la ment ara mateix. I això em porta a la meva pregunta: si, com tinc entès, la pol.lució és un dels factors que fa que cada vegada hi hagi menys animals, jo em pensava que als Estats Units, com que contaminen tant, no hi hauria gaire fauna, però estava equivocada. Hi ha més contaminació a Catalunya que als E.U.A.? No ho entenc, perquè els catalans estem més concienciats amb el reciclatge i el medi ambient que els americans, però a Catalunya no hi ha gairebé fauna salvatge...

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

espe

Hola Raquel

Enviat per espe el Dv, 26/10/2007 - 11:46

Donc fe del que dius i hem semble que fas uns comentaris molt interesants. Jo no habia vist mai tans servols ni tans animals lliures com he vist a Texas. No crec que tingui a veure en la contaminacio, simplement crec que deu ser el clima,pero de totes maneres no soc una persona entesa en medi ambient, axó hauria de contestat-te alguna persona entesa em aquest tema.

raquel

Hola Espe :) Jo em pensava

Enviat per raquel el Ds, 27/10/2007 - 15:35

Hola Espe :)

Jo em pensava que potser en Toni Curto ho llegiria i em respondria... però de moment no hi ha hagut sort.