En Xavier Mir i el PSC

El protagonista de les meves reflexions avui és un arenyenc adoptiu i actiu. D'aquelles persones que sense fer gaire soroll són capaces de dissenyar grans campanyes. Si us soc sincera no crec que es tracti tant d'una habilitat innata per mobilitzar a la gent sinó de la capacitat de moure's per allò en el que creu aferrissadament. Us parlaré d'en Xavi Mir. Molts el coneixeu perquè durant uns anys l'heu pogut trobar a la Biblioteca. Quan el veies al darrera de la taula de l'entrada tenies la sensació que ajudava a donar l'harmonia que es mereix un indret com aquell, ple de coneixement i d'experiències plasmades pels seus autors en papers que prenen vida tant punt son visualitzats pels lectors. Dic això perquè ell és una persona tranquil·la i pausada, capaç de dir moltes coses sense aixecar ni un pèl la veu. Avui, després de poc mes d'un més de deixar la seva feina torna a la Biblioteca però en aquest cas ho fa com a autor d'un d'aquells llibres que l'han acompanyat durant moltes hores. A les 8 del vespre en Xavier presenta el seu primer llibre titulat “Vostè té un problema i aquest problema es diu PSC”. No em negareu que es tracta d'un títol prou atractiu i força revelador.

Resulta que gràcies a les Noves Tecnologies en Xavier ha pogut recollir tot un conjunt d'apunts que havia anat publicant entre el febrer del 2006 i el juliol del 2007. Reflexions i una anàlisi acurada i molt personal del paper del PSC a Catalunya durant aquest període. El nexe de tots aquests escrits es troba en el paper que interpreta aquesta formació respecte al fet sobiranista. I és que aquest és el cavall de batalla de l'autor. Les seves accions, molt sonades a tot el país i de vegades poc valorades a casa nostra, sempre tenen com a objectiu la independència de Catalunya. Per aconseguir-la en Xavier reclama el dret a decidir dels catalans pel que fa al seu futur, és a dir la sobirania del poble. El seu paper actiu a la xarxa l'ha portat a ser un dels convidats per exemple a estar al capdavant de la manifestació que es va fer el passat 1 de desembre a Barcelona o a la trobada de blocaires convocada pel líder de CiU, Artur Mas. El meu contacte amb ell ha arribat precisament pel seu treball a internet.

De moment he tingut l'oportunitat de treballar al seu costat en l'organització de la campanya Arenys x un Estat Propi. D'aquesta feina en vaig extreure un profit personal molt important. En primer lloc perquè vaig descobrir a una persona amb la que pots compartir una idea com la de la necessitat de fer arribar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a tothom i un sentiment com l'estimació al nostre país, la nostra cultura i la nostra llengua; tot i que l'objectiu final de cada un sigui diferent. Un fet aquest que no implica una dificultat a l'hora de treballar. Potser penseu que no hi ha res d'especial en aquesta acceptació de la pluralitat d'idees, però jo us demano que feu un cop d'ull al panorama polític català i us pregunteu perquè si això és tan fàcil no hi ha manera que els que ens representen es posin d'acord per tirar endavant el País. El segon regal que vaig aconseguir en participar en l'organització de les jornades va ser poder escoltar l'opinió de moltes persones lligades al moviment independentista i conèixer la seva visió respecte al futur. Sempre he valorat les opinions en tant que ajuden a enriquir-te personalment i aconseguir veure la realitat des del punt de vista d'un altre, una percepció que pot coincidir amb tu o no, però que en tot cas amplia el teu coneixement de l'entorn.

He tingut la sort que en Xavier Mir pensés en mi per a ser una de les persones que l'acompanyés en la presentació d'avui. Una invitació que em va fer molta il·lusió i que es va fer encara més grata en saber que compartiria taula amb un mestre de l'oratòria, conegut també de tots vosaltres, en Ramon Verdaguer. Us convido en primer lloc a que llegiu aquest llibre, a que us enriquiu amb les reflexions d'en Xavier Mir, més enllà de que coincidiu amb elles o no. En segon lloc espero que ens pugueu acompanyar aquest vespre, que el fred no us espanti i que la contra programació de la segona trobada de la comissió de seguiment del procés de participació vinculat als pressupostos convocada per l'Ajuntament no us impedeixi venir – potser no agradarà el que diré però la convocatòria de la presentació del llibre ve de fa mesos i aquesta s'ha conegut aquesta setmana, una bona opció seria venir a la Biblioteca i en acabar, tot demanant disculpes per arribar tard anar a la trobada amb el regidor de Participació Ciutadana-.

Acabaré demanant a en Xavier Mir que continuï amb la seva tasca blocaire i que estudii la possibilitat d'analitzar el paper d'altres partits i que ho pugui compartir amb tots nosaltres.

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Esperanceta

La contraprogramació no afectarà a Ventdeplà

Enviat per Esperanceta el Dm, 18/12/2007 - 18:21

Isabel,
els nostres blocaires es contraprogramen? si que es dur fomentar la participació.
He vist que el tema no afecta a VentdelPlà.

Felicitats Xavier!
:-)
bé, especificament a en Mir, que és qui estrena llibre...

Xavier Febrer

Comissió de seguiment del procés participatiu

Enviat per Xavier Febrer el Dc, 19/12/2007 - 21:58

Voldria només dir que malgrat que la convocatòria a la Comissió de seguiment era tancada a unes quantes entitats i persones a nivell individual, no em va ser possible canviar la data de la reunió, i així li vaig manifestar per correu electrònic a en Xavi Mir.
Considero que és molt important evitar coincidències en els actes, però això no sempre és possible.
Gràcies.