Errada a L' AGENDA

L’ Agenda publica a la pàgina 5 d’aquest mes de març un article sobre el concurs públic per adjudicar les guinguetes de les platges. M’abstindré d’opinar sobre el tractament de la notícia. És l’opció del qui l’ha escrit, i que per cert, no ha signat. No acabo d’entendre aquest hàbit de no signar els articles. Però, en fi, no és d’això que volia parlar, sinó de corregir una errada de l’article.

Per cert, una errada evitable, ja que si un periodista decideix escriure un article monogràfic sobre el concurs públic de les guinguetes, és de sentit comú parlar amb la regidoria que està impulsant el procediment. Per les raons que sigui, algú decideix que no cal contrastar res amb la Regidoria de Promoció Local, i escriu:

“Malgrat que en el document inicial no es contempla, fonts municipals indiquen que es puntuarà l’experiència en el municipi. No obstant, guanyarà el millor postor.”

Aquesta darrera afirmació és falsa. Tal i com està articulat el sistema de puntuació del concurs, no s’adjudicarà al millor postor. Els punts que un concursant pot assolir per la seva oferta econòmica són 15 com a màxim. I 15 punts només els obtindrà si millora en un 150% l’import mínim de la licitació, cosa que és força improbable. D’altra banda, els punts que un concursant pot assolir per la proposta de guingueta que presenti (personalització de l’espai, model de gestió de l’activitat, millores, etc.) són 15. Dit d’una altra manera, el sistema de puntuació prima més la qualitat que la quantitat, i només en un cas extrem, els equipara.

Tot això ho explicarem divendres en la sessió informativa pública convocada a les 12:30h a la Sala Noble del Calisay, ja que és voluntat del govern municipal ajudar a aclarir els dubtes de tots aquells qui volen optar a una autorització.

Com que L’AGENDA és mensual, una eventual rectificació no ajudaria a resoldre aquesta confusió que ha causat amb el seu article, ja que el proper número arribarà quan el termini per presentar els projectes ja s’haurà exhaurit. I això suposant que la rectificació es produís, cosa que no acostumen a fer, com ha quedat palès aquest mes respecte una notícia del mes passat, manifestament falsa, com els mateixos implicats han declarat en un mitjà públic com és Ràdio Arenys.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Esperanceta

2 adj. [LC] Real i

Enviat per Esperanceta el Ds, 07/06/2008 - 20:39

2 adj. [LC] Real i veritable. Capital efectiu. Diners efectius i per extensió recursos humans efectius,... Per tant, la pregunta estava correctament formulada.