LA RENGLARETA - VIA-CRUCIS - DIVENDRES SANT

Convertir-nos! Canviar la nostra manera de pensar, d'actuar.
Superar totes les causes que engendren el pecat i l'egoisme, que fomenten la injustícia i la mort.
La bondat infinita de Déu ens demana, la pregària del servei als demés, als qui més ho necessiten.

Es important saber el que passa al nostre voltant; tenir consciència de les persones i de les seves situacions. Ens cal ser sensibles a les necessitats, sobretot, dels més pobres. Però no quedar-nos amb el SABER, sinó el FER que és més decisiu.
La salvació és el salt de la teoria a la pràctica. La salvació és solidaritzar-nos amb la realitat; és estimar desinteressadament; perdonar amb sinceritat; allargar sempre una mà generosa.

Damunt el Calvari de la humanitat, la meitat criden per haver estat despullats dels seus drets. Són els crits de no saber ni llegir ni escriure. I pensar que el que es tira a les escombraries en una ciutat de 100.000 habitants, es podria alimentar una altre del mateix nombre. Amb la meitat de les despeses que s'utilitzen avui per estar "en forma", guardar "la línia", embellir més el rostre, - i això només de les ciutats més riques, seria suficient per alimentar les boques de tots els qui passen fam. Amb el que val un "tanc", es podrien construir 500 escoles. Amb el milions que costa un avió supersònic, quant no es podria fer?

Entre els drets humans n'hi ha un que escapa a la legislació, per pròpia naturalesa: El dret a l'afecta i a la pietat.
Mai se'ns acudirà fer una manifestació reclamant el dret a ser estimat.
Només reivindiquem necessitats materials i econòmiques.
L'amor és un assumpte per la felicitat de cada dia. La seva manca desemboca en crisis familiars, en agressivitat, en la tristesa col.lectiva.
La nostra humanitat està demanant tornar a ser humana. La raó ens demana remeis per a la soledat.
¿Ens empeny quant tant ens necessitem els uns als altres?

Afegeix un comentari nou