Un conte d'alta filosofia...

Un professor, davant dels seus alumnes de la classe de filosofia, sense dir ni una paraula, va agafar un pot gran de vidre i va procedir a omplir-lo amb pilotes de golf.
Després va preguntar als estudiants si el pot era ple. Els estudiants van estar d'acord en dir que sí.
.
El professor va agafar una capsa plena de perdigons i els va buidar dins del pot. Aquests van omplir els espais buits que quedaven entre les pilotes de golf.
El professor va tornar a preguntar de nou als estudiants si el pot era ple, i ells van tornar a contestar que sí.
.
Després el professor va agafar un sac amb sorra i la va buidar dins del pot. Sens dubte que la sorra va omplir tots els espais buits i el professor va tornar a preguntar de nou si.
.
El professor, ràpidament va afegir dues cerveses al contingut del pot i efectivament, el líquid va omplir tots els espais buits entre la sorra.
.
Els estudiants reien. Quan el riure es va anar apagant, el professor els va dir: “Vull que us fixeu que aquest pot representa la vida. Les pilotes de golf són les coses importants com la família, els fills, la salut, els amics, l'amor, coses que t'apassionen . Són coses que, encara que perdéssim la resta i res mes ens quedessin aquestes, les vostres vides encara estarien plenes.
.
Els perdigons són les altres coses que ens importen, com el treball, la casa, el cotxe.....
.
La sorra és la resta de les petites coses.
.
Si primer poséssim la sorra al pot, no hi hauria espai per als perdigons, ni per a les pilotes de golf. El mateix succeeix amb la vida. Si utilitzéssim tot el nostre temps i energia a les coses petites, no tindríem mai lloc per a les coses realment importants.
.
Fer atenció a les coses que són crucials per a la teva felicitat.
.
Juga amb els teus fills, concedeix-te temps per anar al metge, vés a sopar amb la teva parella, practica el teu esport o la teva afició favorita. Sempre hi haurà temps per netejar la casa, etc.etc.
.
Ocupa't primer de les pilotes de golf, de les coses que realment t'importen. Estableix les teves prioritats, la resta solament és sorra.
.
Un dels estudiants va aixecar la mà i li va preguntar que representaven les cerveses.
.
El professor somrien li va dir: “M'encanta que em facis aquesta pregunta!.La cervesa és per demostrar que encara que la teva vida et sembli plena, sempre hi ha un lloc per a dues canyes amb un amic”.

Afegeix un comentari nou