40 + 25 = ¿?¿?¿?

El passat dia 9 de juny, em vaig llevar com cada dia, vaig anar a la dutxa com cada dia, després a esmorçar com cada dia, i com cada dia, vaig sortir a fer la meva jornada laboral. Una jornada laboral de 5 hores ja que a la tarda toca anar a estudiar... en fi, que em trovaba jo de camí a la feina i, llegint el diari em vaig fer creus del que hi vaig llegir. Vaig mirar la data, vaig creure que estàvem de nou als Sants Inocent o, potser, per efecte de la son no vaig arribar a llegir correctament el que el diari possava: els ministres de treball de la UE van aprobar, SENSE CAP VOT EN CONTRA una "proposta de modificació" de la actual Directiva Europea la qual obligaria als estats membre augments a la jornada laboral setmanal fins a 65 hores que s'aplicaran a traves de pactes individuals entre l'empresari i el treballador encara que els convenis fixin una jornada inferior. I no nomès això si no que com aquest número d'hores és un còmput trimestral podríem arribar a fer una jornada de 78 hores en casos extrems. Perfecte, nano!! Aquest atac directe als drets dels treballadors es votarà en el Parlament Europeu el dia 19 de Decembre.

Tornem a l'època industrial on les jornades laborals (amb sort) eren de 13 hores setmanals durant 6 dies a la setmana... jo he fet números, i un cas com el meu, que hauria de fer mitja jornada per questions d'horaris, hauria de fer 7 hores diaries.... i jo em pregunto, com carai es compagina aixo amb uns estudis? En fi... tornem a la cerca del mateix, l'elitisme en l'ensenyament superior i, que com sempre, els que hem de pagar la conseqüència de la crisi, som nosaltres, els currants.

Mentrestant, què s'ha dit als mitjans? Sí... en ZP ha comentat que és una agressió al ciutadà. Perfecte! Però els sindicats europeus, mentrestant, què estàn fent? I els mitjans de comunicació? Què passa? No és tema per parlar-hi? Jo crec que pot afectar igual o més aquesta reforma que la crisi mega-espectacular de les subprime. no?

Tornem enrera en molts aspectes... com es podrà compaginar, amb aquesta jornada laboral, la feina i la casa? Evidentment, que algú de la parella haurà de quedar-s'hi a casa cuidant de la familia... un altre pas enrera! toma ya!

I la negociació col·lectiva? Aquesta gran fita aconseguida pel moviment obrer fa quasi un segle... se l'estàn passant pel forro deixant la negociació entre empresa-treballador. I, suposant que aquesta negociació serà igualitaria.... si us plau! en quin mon vivim?!! Desde quan el treballador té el mateix poder de negociació que el que et pot fotre el carrer sense cap tipus de problema... I la salut? Treballar hores i hores pot afectar la salut... volem encara una societat més malalta del que ja de per si està?

A més ja seria massa que s'aprovés quan tantíssimes empreses estàn presentant i éssent aprovats Expedients de Regulació.... vinga! tots els que sobren al carrer i els que no... a currar 65 hores a la setmana. bufff... veig un futur massa negre?

Era evident que Europa tenia cada cop més una tendència neolliberal, però ni molt menys m'esperava llegir això......... només espero que hagi estat efecte de la son...

Salut!

Afegeix un comentari nou