DIA INTERNACIONAL CONTRA LA SIDA

Hola, estimats lectors arenyencs i d'altres pobles. Aquesta setmana us porto el més interessant que ha succeit aquests dies. EL dia internacional contra la Sida

El passat 1 de desembre, es commemora el Dia Internacional contra la Sida. Es calcula que des del començament de l'epidèmia, l'octubre del 1981, a Catalunya s'han diagnosticat aproximadament 16.000 casos de sida. Si calculem, el 80 per cent són homes d'entre 25 i 40 anys, via transmissió sexual.

Coneixem la Sida:

El virus causant de la infecció de la sida s'anomena VIH, que vol dir virus de la immunodeficiència humana. Els únics fluids d'una persona que poden transmetre el VIH són: sang, semen, líquid preseminal, fluix vaginal i llet materna.

Quan una persona s'infecta pel VIH no està malalta de sida, n'es portadora. Aquest virus disminueix de mica en mica les cèl.lules del sistema de defensa del cos i això fa que es posi malalta amb més facilitat, fins al punt que aquesta persona desenvolupa la sida. Tenint en compte que conèixer el virus també s'en detecten més, per tant la Sida avança.

A dalt, fotografia d'un virus VIH os ha parlat mariam el sadr

Afegeix un comentari nou