La caseta i l'hortet (al FarmVille)

Després de llegir l'article que El País va publicar la setmana passada em fa mitja vergonya dir que tinc una horta al FarmVille. Volia explicar-ho en positiu i com l'hem estat utilitzant aquestes setmanes, però ara tinc la sensació de estar fent una declaració pública prèvia abans d'iniciar un procés de rehabilitació.

Encara quedarà pitjor que vulgui explicar que la granja no és meva, que és de la meva filla. Si m'ho paro a analitzar, encara és més lamentable, perquè si que dec ser el propietari de la finca (és al meu perfil del Facebook) i la Jana, la meva filla, deu ser la masovera. Si ho arriba a saber el meu oncle Pep, em retira la paraula per la resta dels dies.

Anant a pams. Aclarir que FarmVille és un joc, dels molts que que es poden descarregar a dins de Facebook.
Si ja heu fet una ullada a l'enllaç d'El País ja us heu situat una mica. "Entre els Sims i el Tamagochi" o sigui que acabes agafant el rol de pagès i assumint la responsabilitat de portar una granja. I per tant de plantar i recollir verdures, cuidar arbres fruiters, flors o munyir vaques i esquilar ovelles. I sinó ho fas en els temps que pertoca les plantes es moren i la granja se'n va en orris.

Doncs segons les dades recents que corren per la xarxa, 62 milions d'usuaris han obert la seva granja i 25 milions van jugar-hi el dia de sant Martí. També he llegit que s'hi venen 800.000 tractors diaris i les tones de llavors ja deuen ser incalculables. Evidentment la suma de minuts dedicats a cuidar aquestes granges virtuals donarà per molta literatura i estudis de tota mena.

La nostra granja la vàrem posar en marxa un diumenge a la tarda. I ja hi hem dedicat moltes estones i, es veritat, que és motiu de molts moments de conversa. No només familiar, perquè resulta que també s'hi han enganxat una colla de pares i mares de l'escola i, evidentment, un grapat d'amics i amigues que ja estàvem vinculats pel propi Facebook. I es veritat que hi ha qui s'hi dedica molt.

FarmVille és molt fàcil d'entendre i utilitzar però tots els seus menús i ordres són en anglès. De cop et trobes amb tot un nou vocabulari de termes agrícoles i, sobretot, de noms de plantes i arbres que hem anat descobrint mica en mica. La Wikipedia ha estat una eina complementària i magnífica que ens ha ajudat a la descoberta. Pregunta directa a Google ('pattypan squash' ) i directe a l'enllaç de la wikipedia.org. Repàs del text anglès i comparativa amb el català. I descobrir així tot el món de les carbasses o els matisos dels pebrots segons els viquipedistes catalans, castellans o anglesos (i així queda clar quin són els "peppers" i els "bell peppers")

Zynga és l'empresa que ha fet FarmVille i fa altres jocs per a diferents xarxes socials i suports. 'Mafia wars' és un altre producte seu, que també té forces adeptes a Facebook, i costaria més trobar-li perfil pedagògic (ho dic per referència, perquè no hi he entrat). Hi ha una pàgina principal de Farmville de la mateixa empresa Zynga.
Si hi feu una ullada a la secció de vídeos, hi trobareu una gravació de la melodia que acompanya al joc i que es repeteix sensefí mentre s'hi juga.

La fal·lera FarmVille ha omplert la xarxa de llocs, fòrums i blocs de suport creats pels mateixos usuaris que tracten tota mena de temes. I mentre remenava per aquí i per allà he pensant si existia un veritable FarmVille i als EUA hi ha dues ciutats que porten aquest nom, i una tercera al Canadà. La més coneguda és a Virgina, amb universitat i referències històriques vinculades a la Guerra civil americana. L'altra Farmville és a Carolina del Nord, i he trobat destacable que tingui com a veïna il·lustre a Roberta Flack (...però aquesta ja és una altra història).

Afegeix un comentari nou