YouTube i Vimeo comencen una nova guerra contra els estàndards

Us trameto a un article provinent de bitscatalans.com que parla sobre el futur del web a Internet, amb l'estàndard html 5, i les dificultats per avançar amb estàndards de codi obert. Bitscatalans és un bloc sobre tecnologia, Internet 2.0, aplicacions, software, disseny web, programació web i aplicacions escrit en català.
Com molt bé explica l'autor de l'article, la gent del Firefox opta per un estàndard de codi obert. Com podreu comprovar en el seu lloc web, YouTube dona explicacions al respecte sobre de les compatibilitats de nou estàndard en períodes de probes i sembla ser que el Firefox no existeix per a ells. Amb els de Vimeo passar tres quarts del mateix.
Aquí teniu un altre article que dona mes elements de judici al respecte publicat a Bitelia, un altre bloc sobre tecnologia "¿Por qué la versión en HTML5 de Youtube no funciona en Firefox?"

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

enricp

Molt interessant el portal

Enviat per enricp el Ds, 06/02/2010 - 08:29

Aquesta actitud no els ajudarà massa.
Si youtube tanca codi, s'arrisca a baixa el numero d'usuaris Tenint en compte que hi ha altres serveis tant competitius com blip.tv.
fins@r@
enric

Ricard

Les batalles que hi ha per sota....

Enviat per Ricard el Dg, 07/02/2010 - 23:19

Segons m'envien d'un grip de temes Linux (i que han extret de www.aporrea.org) YouTube ha anunciat l'ús experimental del llenguatge HTML5 que empra H.264 per al visionat de vídeos en lloc del format Adoble Flash. Es tracta d'un lector de vídeos nadiu en el navegador que no obliga a instal lar altres programes.

Però aquest canvi pot suposar un problema greu per al navegador Firefox si s'implanta en substitució d'altres llenguatges, perquè el navegador de Mozilla no ho admet, a diferència d'altres navegadors com Chrome, Safari o IE 8 (amb Chrome frame instal lat), la qual que provocaria una migració cap a aquests dels internautes que fan servir Firefox.

El problema, segons la Fundació Mozilla que manté Firefox, és que el H.264 està protegit per patents i, com diuen executius de la fundació, encara que paguessin la llicència anual de cinc milions de dòlars trencarien el projecte de codi obert que defineix la seva proposta i comprometria desenvolupaments lliures. D'altra banda, denuncien que això suposaria la fragmentació dels estàndards de la web.

Els defensors dels sistemes oberts argumenten que hi ha alternatives al H.264 que ho fan innecessari. Concretament postulen l'Ogg / Theora que defensen, ofereix una qualitat comparable. Ja s'ha organitzat una web per demanar que YouTube empri Ogg / Theora.
Alguns analistes vinculen aquesta proposta al fet que YouTube és de Google, propietari al seu torn del navegador Chrome que sí que accepta H.264.

No obstant això, l'última versió del Firefox, la 3.6, ja ha registrat més de 12 milions de descàrregues des que va ser llançada fa tot just una setmana.