L'agenda, no pregunta ni tampoc escolta

Imagineu-vos, per un moment, que us encarreguen fer un article en relació a la situació en què es troba l'esperada reforma integral del Mercat Municipal d' Arenys de Mar (la nova web del qual, creada i dinamitzada per Arenys.org us suggereixo per a les vostres adreces d'interès).

Més enllà del segell personal amb què cadascú tractarà aquest assumpte, segur que en la consulta a les fonts d'informació, tothom s'adreçarà com a mínim, a la regidoria que té les competències del Mercat Municipal delegades i al col·lectiu de paradistes. Segur que alguns aniríeu més enllà i us plantejaríeu recollir informació d'altres mercats municipals, dels representants del comerç local i dels mateixos usuaris, o altres. Però sospito que, com a mínim, parlaríeu amb l'ajuntament i els paradistes.

L'agenda d'aquest mes de febrer, en la seva pàgina 5, publica un article de la Mar Sánchez i l' Enric Sierra amb aquest titular: Aparcada la reforma del mercat dos mesos després de presentar-la.

D'entrada, sorprèn que L'agenda escrigui un article sobre aquesta qüestió prescindint de l'àrea (font d'informació) que promou la reforma. Cap trucada. Cap consulta. Cap pregunta per escrit. Res de res. Per molt que en l'article, inclouen suposades afirmacions meves que transcriuen entre cometes, ningú de L'agenda no m'ha preguntat res sobre aquesta qüestió.

No és estrany doncs que l'article estigui ple d'afirmacions que no s'ajusten a la veritat. Comencem pel títol:

"Aparcada la reforma del mercat dos mesos després de presentar-la."

Fals. No s'ha aparcat.

Seguim:

"Tan sols dos mesos després de que el govern municipal d’Arenys presentés públicament el projecte de remodelació del mercat i que la mateixa revista municipal A tocar ratlla dediqués a aquesta obra tota la portada i un especial informatiu interior sota el títol “Reforma total del Mercat Municipal”, l’Ajuntament ha decidit no donar més voltes. Ha reconegut que es van precipitar en la presentació donada la dolenta conjuntura econòmica que fa impossible abordar el projecte ara i ha anunciat que aparca la reforma sine die a l’espera que vinguin temps millors. Per tant, la remodelació del mercat torna al calaix per enèssima vegada."

Fals. No hi hagut reconeixement de precipitació en la presentació com afirma l'anterior paràgraf. No s'aparca "sine die" la reforma, com també s'afirma en el paràgraf anterior. El proper pas, indispensable, és disposar d'un projecte bàsic i executiu, i és aquí on hi estem esmerçant el temps i recursos. Res no torna al calaix com novament s'afirma incorrectament en el paràgraf anterior.

En la pàgina 14, a l'espai de semàfors, L' agenda m'atorga (novament) el vermell i afirma:

"El regidor de la Promoció Local ha decebut els paradistes del mercat ajornant la reforma de la instal·lació tan sols dos mesos després de presentar el projecte. La crisi econòmica i l’espectativa de tirar endavant el projecte pintaven igual de negres ara que fa 90 dies."

Jo em pregunto si aquestes persones que s'autoanomenen "informadors" realment es llegeixen les publicacions a les que es refereixen. En l' ATR novembre'2009, pàgina 5, es diu clarament (en forma de text ressaltat) Calendari d'obres i cost sense concretar. I a la pàgina 6, en el darrer paràgraf abans de parlar del web del mercat, es diu textualment:

"Aquest fet condiciona l'inici dels treballs a una data encara sense fixar a l'espera de disposar dels recursos necessaris."

El tractament periodístic? que ha fet L'agenda d'aquest tema el trobo decebedor perquè precisament el President de L'AIA, editora de la revista, en la seva condició de director del programa de Ràdio Arenys "El Dominical" va tenir accés a aquesta informació:

Intervenció a Tribuna Política - El Dominical

Pensava que m'escoltava, però ja veig que no.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Rosana

Tot el que dieu sembla força

Enviat per Rosana el Dll, 08/02/2010 - 19:42

Tot el que dieu sembla força evident. Al marge de si la gestió que feu de les vostres responsabilitats sigui millor o pitjor o mes discutible, es evident que els de l'Agenda no han fet bé la feina. A l'Agenda se li nota que hi temes que els agraden i els hi tenen ganes. Ara els ha agafat pel tema de defensar la platja i es fan venir les explicacions al seu molí.