Sant Zenon més jove

Els deu anys de Barrakes i iniciatives noves com ara el Pregó Jove centren la festa major d'Arenys de Mar i es combinen amb els actes més solemnes i tradicionals

Els joves arenyencs s'han fet seva la festa major. En seran els protagonistes aquest any que se celebren els deu anys de les Barrakes, que imitant altres municipis van implantar com a punt de trobada. Al llarg d'aquest temps l'emplaçament ha anat canviant, des dels inicis al port, la tercera platja o la plaça de l'Església, la concorreguda placeta que durant les festes és un dels escenaris més ben amortitzats i canviants. Per tercer any consecutiu els joves hi faran la botifarrada popular aquest dijous, la vigília de Sant Zenon, abans no comenci la missa en honor del patró. La festa dels joves no es contradiu amb els actes més solemnes, i alguns no fallaran a la celebració de les completes que es canten a les 10 del vespre en honor del patró. La irrupció dels joves a l'església entonant l'himne a crits havia generat una certa tensió, que s'ha reconduït des de l'Ajuntament amb l'organització d'un taller per ensenyar-los-en bé la tonada. Són els mateixos joves que un cop surtin de l'església i quan s'acabi la traca de Sant Zenon empalmaran, allà mateix a la placeta que ja han fet seva, amb els concerts de Miquel del Roig i els arenyencs La Bundu Band.

La programació d'aquest Sant Zenon rejovenit continuarà l'endemà amb un pregó protagonitzat pel Consell de Joves. Serà el moment de recordar els inicis de les Barrakes que es van fer al port organitzades per entitats com ara Arenys Solidari. Al darrere, altres associacions se n'han fet càrrec, fins que el Consell de Joves s'ha instituït per muntar la festa. Els pregoners ocuparan el mateix lloc, al balcó de l'ajuntament, on el dia abans les germanes Reixach, propietàries del Restaurant Hispània, donaran el tret de sortida a la festa major. El jovent ha ideat un brindis propi per després del pregó. En la versió jove, però, es canvia la copa de cava que se serveix als assistents a la plaça per un correbars, que en altres poblacions com ara Mataró ja s'ha provat i que consisteix a anar recorrent els bars amb la consumició inclosa. Els participants hauran de posar a prova el sentit de l'orientació i l'equilibri per esquivar els entrebancs de les obres de la riera, on hi ha bona part dels establiments en què hauran de fer aturada. Els concerts dels 10 anys de Barrakes també es faran a la platja, on divendres actuaran fins a hores petites Space Invanders, Sabor de Gràcia i Mr. Shure. També ho faran Dr. Calypso i Se Atormenta una Vecina, dissabte. Els actes programats des del Consell de Joves omplen bona part de la graella, però també n'hi ha d'altres que s'han anat consolidant en els últims anys, com ara l'actuació castellera dels Capgrossos, la gimcana familiar i el correfoc, que amb motiu dels deu anys de les Barrakes tindrà un recorregut excepcional amb punt final a la platja.

Afegeix un comentari nou