Amics del jazz d'Arenys

El festival arenyenc arriba a la dinovena edició amb una política de preus ajustada per no perdre espectadors i un “club d'amics” al qual ja s'han adherit 140 persones

Hi ha crisi i això també es nota a l'hora de pagar entrades per als concerts. És per això que des del festival de jazz arenyenc s'han espavilat a fer una campanya de descomptes per fidelitzar els espectadors. Fa una setmana que des de la regidoria de Cultura ja tenien comptabilitzats 140 amics del festival, que ja tenen el carnet a casa seva per gaudir dels abonaments i les rebaixes de preus en una dotzena de restaurants del municipi i a l'aparcament dels jardins del Xifré. Aquesta ha estat una de les mesures per fidelitzar la clientela que ja estava acostumada a venir als concerts. S'hi ha d'afegir el ressò que s'ha fet també a través del Facebook, i els descomptes amb el Carnet Jove o el club Tresc. Amb aquesta política de preus ajustada –que permetrà, per exemple, als abonats gaudir de sis dies de concerts per 30 euros– es vol mantenir el nombre d'espectadors de les darreres edicions, en què es reunien prop de 400 persones per actuació.

No només la crisi ha motivat la campanya del club d'amics del festival. També el canvi de lloc que obliga a traslladar els escenaris del Calisay al darrere de l'edifici del Xifré serà un altre dels reptes d'aquesta edició. Els organitzadors mantindran el gran públic en primer terme, on hi haurà capacitat per a unes 700 persones, i les taules i cadires estaran més recollides al darrere. Amb aquest ambient més íntim és com va engegar el festival fa dinou anys als jardins del Xifré, on es reunien unes 40 persones els divendres a la nit per escoltar bona música tot prenent la fresca.

La programació continua mimant les formacions més properes i donant protagonisme a la veu que les acompanya. La Vella Dixieland i Esther Ovejero s'encarregaran aquest divendres d'obrir el festival, com sempre a partir de les onze de la nit. També s'hi podran escoltar, el 30 de juliol, els Lazy Chickens, acompanyats de Susana Sheiman, que convidaran tothom a gaudir del jazz dels anys quaranta, amb blues, gospel i músiques plenes de ritme que van ser els ancestres del rock and roll. El primer divendres d'agost actuarà el Biel Ballester Trio, amb la veu de Randy Greer, una formació enquadrada en el món del jazz que interpreta, però, un estil amb una personalitat molt pròpia, el gypsy jazz o jazz manouche. Com a curiositat la seva música es pot escoltar a la pel·lícula Vicky Cristina Barcelona, de Woody Allen.

Els músics de la Big Mama pujaran a l'escenari el 13 d'agost, i el 20 ho farà l'Ivanow Jazz Group, amb la cantant Mayte Alguacil, que impregnaran l'espai de l'essència del swing. El festival tancarà el 27 d'agost amb l'actuació del Publio Delgado Quintet, amb la veu de Laia Porta, que recorda la de les grans dones de la història del jazz (Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Billie Holliday i Carmen McRae) i s'uneix a la guitarra de Publio Delgado.

Afegeix un comentari nou