La família Robafaves

La família Robafaves es va inventar fa 25 anys la Postal de Gegants, per fugir de les grans concentracions geganteres de l'època. Així ho tenien més fàcil perquè només havien de quedar-se a casa per rebre els convidats a qui havien enviat la postal. Ahir es va inaugurar l'exposició on es poden veure les 25 postals que s'han editat. Només en falta una, la de l'any 1987, que ahir un dels comissaris de l'exposició, Víctor Ligos, va explicar que corresponia als gegants de Reus. A darrera hora els convidats van demanar diners, i al final no hi van anar.

Abans d'inaugurar l'exposició el representant dels geganters va defensar que la colla està oberta a tothom, al contrari del que moltes vegades s'ha dit; “és una absurditat quan per sota la faldilla dels gegants han passat més de cent geganters”, va dir. Tot i això, va reconèixer que la família Robafaves té una manera diferent de fer d'altres colles, ja que no té costum de fer sortides fora de casa. En l'exposició també es poden veure els segells i mata-segells que s'han creat per a cada ocasió, amb trets singulars dels municipis convidats.

Entre les famílies geganteres que han visitat Mataró hi ha en Tallaferro i la Flor d'Alba. La mostra es pot visitar fins al 12 de setembre i es faran tres sessions de l'hora del conte. També s'editarà un vídeo a partir d'imatges dels gegants que enviï la gent.

Afegeix un comentari nou