Als peus del Kili

Un minibus ens porta a Arusha, primer poble de la Tanzània. Pel camí, d'arribada a Arusha, el Kilimanjaro ens saluda un moment entre núvols i es torna a tapar.

A l’endemà dia 10 d'agost, al mati, arribem al Parc Nacional del Kilimanjaro, a la porta anomenada Machame Gate (altitud +1840 MSN). Allí trobarem el guia, l'assistent i 11 portejadors i 1 cuiner que ens ajudaran amb la logística durant tot el trajecte per aconseguir l'objectiu principal que es l'ascens al cim del Kilimanjaro (+5895 MSN), muntanya emblemàtica del continent Africà.

Al nostre guia, de nom Alfred, home experimentat en aquesta ascensió, dons fa 20 anys que si dedica, ens dona dues recomanacions ben simples però essencials:

La primera serà que cal veure molta aigua per evitar el mal d’alçada, i la segona (pole pole, en swahili) que vol dir anar a poc a poc. O sigui que a partir d'ara escoltarem aquestes paràules moltes vegades i seràn essencials per fer el cim.

A les 10,35 h iniciem la que serà la primera etapa entre la Porta d'entrada al parc anomenada Machame Gate fins al primer campament anomenat Machame (+2980msnm).

Caminem per un camí tot pujada, frondós, amb molta vegetació, propi d'una selva africana. Quant portem 2 hores de camí, passat un revolt, ens trobem una taula preparada, unes estovalles a cuadrets blanc i vermells, farcida de entrepans, fruita, sucs i te. Tot això, sense saber res, era per nosaltres. Aquesta va ser una de les primeres sorpreses agradables del trajecte.

Seguim caminant fins a les 15,10h i arribem al campament Machame (+2980 MSN).

La segona sorpresa la tenim de la ma dels portejadors, doncs carregats com van de tota la logística, sempre que nosaltres arribem al campament de destí, ells ens hauran adelantat, hauran parat les tendes, i ens hauran cuinat de tot, fins i tot crispetes, ben calentes acompanyades de tè.

Afegeix un comentari nou