El titellaire de casa

El Teatre Principal d'Arenys estrena temporada homenatjant un dels seus impulsors, Biel Porcel, coincidint amb els 25 anys de la seva companyia de titelles Binixiflat Teatre

En Pere Beneit, un dels titelles més estimats per Biel Porcel, serà l'encarregat avui d'obrir la temporada del Principal dins la retrospectiva per homenatjar els 25 anys de la companyia Binixiflat. El qui fa anar els fils d'aquest nen s'hi sent bastant identificat, i no pas perquè li passin mil aventures i al final no resulti ser tan beneit com tothom pensava, sinó simplement pels seus orígens comuns. El conte és una de les rondalles més populars mallorquines. Com aquí pot ser-ho en Patufet. Per això no podia faltar en el seu repertori i va ser una de les primeres que va incorporar quan va arribar a Arenys, ara fa 25 anys, i va fundar la companyia de titelles.

Amb la nova temporada del Teatre Principal arriba el moment de la celebració. “Estic encantat de poder fer-ho a casa, celebrar-ho amb els qui m'han vist créixer”, confessava ahir Porcel. Com ell mateix explica està orgullós de sentir-se arenyenc i així es com es presenta quan treballa fora de casa. Joan Iglesias, gerent del Teatre Principal, va destacar en la presentació de la nova programació que l'homenatge és ben merescut pel director i ànima de Binixiflat, però també si es té en compte que sempre ha estat al costat del Teatre Principal. De fet, juntament amb altres entitats com Fènix Teatre i la gestió de la coral L'Esperança, es va aconseguir reformar aquest equipament i disposar d'un espai escènic amb cara i ulls.

La programació d'aquesta tardor inclou 22 espectacles. També s'hi han de comptar les tres transmissions d'òpera. Carmen, de Georges Bizet, i La Valquíria, de Wagner, són dos dels títols de grans òperes que el Principal, a través de l'oferta conjunta que fa amb el Circuit Català de Cinema Digital, ha programat per aquesta tardor. Seran tres emissions en directe des del Teatro Real de Madrid, el Liceu de Barcelona i la Scala de Milà. Iglesias va parlar d'una programació “possibilista” d'acord amb la situació de contenció que viuen les finances públiques. També hi ha oferta de dansa i música que es pot consultar a la web teatreprincipal.cat, que es va estrenar coincidint amb la nova temporada i des d'on es vol fomentar el contacte amb el públic aprofitant les xarxes socials.

Els titelles de Binixiflat seran els protagonistes els propers tres caps de setmana, i segur que faran gaudir el públic familiar. També és veritat que a vegades hi ha sorpreses, i sigui per les dimensions, les veus o les cares d'alguns dels personatges que belluguen per l'escenari, hi ha nens petits que en surten mig esporuguits. Però tot i així, s'ha de veure.

Afegeix un comentari nou