Fi del "suspens": Sincerament, no.

He llegit aquest migdia (dissabte 20-gener) el comunicat de la VIA en relació a la decisió de concórrer a les properes eleccions municipals.

Es “desvetlla” doncs de forma oficial el que era de calaix que passaria.

Fixeu-vos que a la seva web, VIA s’autopresenta com a plataforma. Per això en la primera línia, m’hi he referit com “la [plataforma] VIA”. Curiosament, ningú nomena VIA en femení. Tothom parla del VIA, en masculí. En el subconscient de tothom, VIA és un partit. Però endemés, els seus impulsors són càrrecs electes en les darreres municipals, persones que han estat en primera línia de la política local i que segurament no els va el paper d’espectador.

Cap factor feia pensar doncs, que Veïns Independents d’Arenys pogués ser una plataforma que es mirés el partit des de la grada. Avui s’ha posat fi a un “suspens” que de fet no ho ha estat mai.

Veient els canvis que l’assemblea d’ahir introdueix (en Lluís Blanchar desplaça en Ramon Puigvert de la vice-presidència) la pregunta és si hi ha un pas enrere d’ ICV (per pressions internes) o si és un gest per deixar clar qui remena les cireres.

La posició d’ ICV és complicada d’entendre. Un partit amb “vents favorables” a nivell nacional decideix “sacrificar” la seva marca per una de nova. I tot, per acabar allà mateix, ja que el resultat serà un equip amb persones d’un sol partit (ICV) i persones independents. És a dir, el que ja fa molts anys que està inventat. Entenc els recels d’una part d’ ICV. És com allò de canviar Mister Proper per Don Limpio però el producte és el mateix. Val la pena?

L’opinió que jo pugui tenir de la coherència d’aquesta proposta política o de si és (com s’intenta “vendre”) una novetat (que penso que no ho és) no és incompatible amb pensar (com realment és el cas) que és positiva qualsevol iniciativa de voler-se implicar en la política municipal. Des d’aquest respecte, manifesto la meva opinió.

Afegeix un comentari nou