El gripau feminista

El tòtil (Alytes obstetricans) és una espècie de gripau molt freqüent i ja al més de gener el podem sentir cantant per conrreus i rials(http://www.audiomicro.com/animal-voice-common-midwife-toad-alytes-obstet...). Li agrada els terrenys tous on s'enterra durant el dia i surt a cantar i alimentar-se durant la nit.

A diferència d'altres anfibis que estan obligats a pondre els ous en basses o safaretjos, el tòtil pot tolerar viure amb menys aigua gràcies al seu sistema de reproducció.

L'època reproductiva s'inicia a partir del gener i pot perllongar-se fins a la tardor. Depen de la temperatura poden hivernar entre tres i quatre mesos. A mesura que la femella realitza la posta, els ous són dipositats entre les extremitats posteriors del mascle, el qual, un cop fecundats, els transportarà al capdavall de l'esquena fins que arribi el moment de l'eclosió. Mentrestant, però, cada vespre s'acosta a les basses o als tolls, per tal d'humitejar-los i evitar-ne la dessecació, per la qual cosa resta durant un breu espai de temps submergit dins l'aigua.

El seu cant característic, que es sent fluix a la nit, recorda a una joguina, ens permetrà detectar-lo fàcilment, ara trobar-lo és difícil ja que canta amagat.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

joancmartin

Ous!

Enviat per joancmartin el Dij, 10/02/2011 - 22:06

Molt interessant!