Els cucs, lletjos?

Quan a algú li parlen dels animals més fastigosos, segurament en la part alta del ranking hi troberiem els cucs. La gent li fan fàstic els cucs, sobretot si s'imaginen a algú ingerint-los o encara pitjor fent-ho ells mateixos... Doncs bé no tots els cucs són com els de terra, les larves de mosca que apareixen als cadàvers (tant útils per els CSI) o paràsits intestinals.

Just el contrari, hi ha cucs que destil·len una bellesa indiscutible com és el cas de les palmeretes o plomalls de mar (Spirographis spallanzani). D'uns quatre anys cap aquí aquesta espècie ha colonitzat els molls del port. Varen començar pel moll flotant del port de pesca, i ara els podem veure en qualsevol substrat dur a tot el port, on la corrent no és molt forta. La palmereta és una espècie molt bonica, molt característica, que té un plomall branquial en forma d'espiral i un tub d'uns 30 centímetres situat verticalment al sustrat. El plomall, a més de servir-los de brànquies, els serveix per filtrar el plàncton del que s'alimenten.

Són ben dignes d'un aquari tropical, però només cal fixar-s'hi bé i els veurem a un lloc tant poc exòtic com el nostre port...

Afegeix un comentari nou