Aigua molta aigua

Algu sap de on surtia l'aigua que aquest mati baixava per el carrer de l'Olivar?estavem a la plaça del mercat i entraba per la porta del carrer de las Margarides algu a comentat que sortia de la Plana del Paraiso de aquell carrer que no te sortida,jo amb 38 anys que fa que vivim al Pla dels Frares no u habia vist mai.Pot ser de la "mina" que i habia?Suposu que ja ho deuen sabe.Pero bage avui a sigut un dia ple de "sustos" entre el "cole la cloaca i l'aigua"em fet el ple"!!!!!!!!!Esperem que no hi torni.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

@oriolferran

La mina del Paraiso

Enviat per @oriolferran el Dm, 15/03/2011 - 18:57

Hola Rosa Maria,
ha estat un aforament d'aigua, a la mina de dins de la finca del Paraiso, que l'ha provocat, l'entrada d'aigua des del Rial del Bareu, a un antic registre que hi ha situat entre el camí de Ronda i el rial de Vallfiguera. A aquell tram que era tant bonic, quan les canyes hi feien un tunel.

L'aigua del rial, que ja saps que recull tot el que li aboca l'autopista, hi entrava directament i per l'antiga canalització arribava fins a la sortida del Paraiso. sigui que passa per sota casa vostra.

A primera hora del matí ja sortia aigua i una part queia cap a la penya del bareu, i cap als patis de l'Escola i una altra part baixava per l'Olivar fins a la Riera. Diuen que era espectacular l'arribada d'aigua enfangada a la Riera. Ningú entenia res.

Amb una maquina han arreglat el tram del rial per evitar que l'aigua entri a la mina. Un ensurt per tot el veïnat i la canalla de l'escola.

Oriol