Comunicat

COMUNICAT DE MARC SOLER i COLOMER, REGIDOR DE PROMOCIÓ LOCAL I MOBILITAT DE L’AJUNTAMENT D’ARENYS DE MAR, EN RELACIÓ A LES DECLARACIONS DEL PRESIDENT DE LA JUNTA DE VENEDORS DEL MERCAT MUNICIPAL I POSTERIOR VALORACIÓ DE L’ALCALDE EN EL PROGRAMA “EL DOMINICAL” DE RÀDIO ARENYS EL PASSAT DIUMENGE 27 DE MARÇ DE 2011.

El passat diumenge 27 de març, a quarts de dues del migdia, en el curs del programa “El Dominical” que cada diumenge s’emet per Ràdio Arenys, a instàncies del director del programa, el president de la junta de venedors del Mercat Municipal d’Arenys de Mar va fer les declaracions que reprodueix el següent enllaç.

Ateses les al•lusions directes i també tenint en compte que el director del programa no devia considerar oportú copsar la meva opinió en aquell moment a efectes de poder respondre les acusacions formulades en el seu programa pel president de la junta de venedors del Mercat Municipal, faig públic aquest comunicat.

No entraré, segurament per disgust d’alguns, a defensar-me d’aquelles acusacions. El to i grolleria amb que foren emeses, més enllà de la nul•la credibilitat, desqualifiquen el seu portaveu, qui transpira ressentiment per la no-acceptació d’una decisió, no solament democràtica sinó àmpliament consensuada tant en el Consell de Promoció Econòmica com en el Plenari de l’ajuntament de la vila: l’ampliació dels horaris del mercat municipal a les tardes.

No m’ha sorprès gens aquest estirabot ja que era prou coneguda la seva posició en aquesta matèria. En tot cas, no puc deixar de fer notar la paradoxa que suposa que aquesta persona, explícitament contrària a la mesura d’obertura del mercat a les tardes, impulsada per l’ajuntament (no oblidem que el mercat és un equipament municipal que dóna un servei públic), sí que obre la seva botiga (fora del mercat) a les tardes. Però en fi, no eternitzarem aquesta polèmica que ja ha estat prou debatuda i que deixa en clara minoria els qui es resisteixen a entrar al segle XXI.

En canvi haig d’admetre haver quedat força descol•locat sentint la valoració de l’alcalde al ser preguntat sobre aquest afer uns instants després.

L’impuls de la mesura d’ampliació dels horaris del Mercat Municipal per part de la Regidoria de Promoció Local és conseqüència d’una unanimitat tant al Consell de Promoció Econòmica com en el Consistori, junts govern i oposició, posicionament que queda recollit en sessió plenària. I tots els regidors i les regidores (i també els membres del Consell de Promoció Econòmica) eren coneixedors de la resistència que una part important dels venedors de La Plaça interposarien, i tots (i totes) assumíem que caldria recórrer al règim sancionador per tal de mostrar fermesa en defensa de la nova norma.

Ser alcalde no implica haver de dir sí a tothom i sempre. Ni a l’inici del mandat ni quan tenim les eleccions a la vista. Fer-ho vol dir enganyar i enganyar-se. Dir sí a tothom i sempre, és dir sí a coses contraposades. Tard o d’hora acaba explotant.

Ser alcalde és ser el líder de l’equip. Ho tenim clar que aquesta és una feina d’equip?

Com s’explica que unes persones que no encaixen una decisió democràtica presa per unanimitat decideixin vetar el regidor de l’àrea corresponent i l’alcalde beneeixi aquest veto?

Lleig, molt lleig.

Marc Soler i Colomer
4t Tinent d’alcalde
Regidor de Promoció Local i Mobilitat
Ajuntament d’Arenys de Mar

Arenys de Mar, 30 de març de 2011

2 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

esperanceta

Reforma Mercat

Enviat per esperanceta el Dij, 31/03/2011 - 17:36

T'has equivocat Marc en els esforços per revitalitzar la plaça. Reforma del mercat vol dir "substituir el 90% dels actuals paradistes", no pas fer un nou edifici.

Roberto Garvi

Reforma Mercat

Enviat per Roberto Garvi el Dll, 04/04/2011 - 14:00

És molt trisc comunicar-nos per Internt perquè tu i només tu menysprees a la nova junta i no vens a la Plaça.

La Plaça fa 25 anys que obre per les tardes, tu t'has inventat lo de per unanimitat, quan en realitat va ser una assemblea ordinària i després d'una gran debat.

Vas esperar a un absència de l'Alclade Ramón per firmar unes sancions (16), això és alevosia i potser nocturnitat. Penós. Poc després, aquestes sancions van ser retirades, com tu acostumes a dir, desestimades, ja que no tenien base.

24 firmes de 30 venedors van demanar la teva dimissió el passat Octubre; aplica la democràcia.
Al Novembre, el poble d'Arenys de Mar va parlar a les urnes; aplica la democràcia.

No veig grolleria. No veig ressentiment (potser ens estem defenent d'un prepotent).
Tinc el recolzament majoritari de la Plaça Mercat.

L'Ajuntament no impulsa a l'obertura per les tardes, (fa 25 anys que s'obre a les tardes). Tot quest tema va darrera d'una subvenció estatal, com a ajuda a la construcció d'una Plaça nova (que no es farà).

El que si vas fer és un foto muntatge sobre com quedaria la Plaça nova. Vas començar la casa per la teulada (vas vendre fum molt car).

El mercat és un espai destinat a donar un servei públic al poble, cert, però tu no ets el propietari del mercat, ha quedat demostrat.
Estàs igual que fa quatre anys, és a dir, a zero.

De l'Alcalde Ramón, no tenim cap queixa, ens ha tractat perfectament i de tu a tu, entén la nostra inquietud i desconfiança cap a tu; només et recrimina la teva manca de diàleg amb la gran majoria de venedors ( et vas recolzar en un grup de 5 persones de la Plaça) i vas mensyprear la opinió, propostes i experiència dels 25 venedors restants.

Ramón ens presenta un nou projecte de la plaça i el veiem amb il•lusió, sempre que sigui un treball conjunt, que tingui en compte la opinió i col•laboració dels venedors de la Plaça mercat.

Penso que ja está be, només dir-te que si vols parlar amb mi, o amb qualsevol membre de la junta actual, vinguis a la Plaça (al matí, és clar) i seràs atès, aixó si, els temes personals i professionals de cadascún, per respecte i educació, no serán tractas ja que no son de la teva incumbència.

Roberto Garvi
President de la Plaça Mercat.