Canta de dia, canta de nit

Molts ocells canten de dia, i molts ho fan de nit, ara pocs són els que ho fan de dia i de nit. Aquest és el cas del rossinyol (Luscinia megarhynchos)que tant canta de dia com de nit. És ara a principis d'abril és fàcil que sentiu el seu potent i melòdic cant, que l'han fet mític tant al folklore català com xinés.

Durant aquests dies els rossinyols acaben d'arribar de les seves àrees d'hivernada a l'Àfrica. Romandran entre nosaltres fins el mes des setembre o octubre, ara només podrem sentir el seu cant fins el més de juliol. Té una mida aproximada de 16 cm de longitud i un color marronós excepte en la cua que és vermellosa. Hi ha poc dimorfisme sexual.

Els mascles fan la migració de primavera uns dies abans que les femelles, i tornen al mateix territori de l'any anterior, on sovint s'aparellen amb la mateixa femella. Acostumen a cantar sobretot cap el tard i durant la nit, però també de dia, a la primavera, i és difícil veure'ls. Són bàsicament insectívors, fet que explica que passin l'hivern a l'Àfrica.

Gaudiu del cant del rossinyol quan passegeu pels nostres rials.

Afegeix un comentari nou