Què està passant amb la gent d'Arenys?

Fa pocs dies vaig llegir una petita “picabaralla” entre el Pep i l'Oriol a causa d'unes paraules que va escriure el primer en el seu bloc:

- Res no ha canviat: el poble continua estant brut -la recollida selectiva potser a la llarga triomfarà però a la curta és un veritable desastre.
- Tant mala impressió t'han produït els carrers d'Arenys?
- Em preguntes, estimat Oriol, "tant bruts has trobat els carrers del poble?" Doncs, francament, sí. Són moltes les bosses que, amb una enganxina de color groc, es passen hores i més hores en molts dels carrers del poble.

Aquesta “conversa” em va portar a caminar pel carrer mirant, sí, mirant, normalment, els camins que fem habitualment els fem sense mirar i per tant sense veure-hi. El resultat va ser “trist”, em vaig fer creus, com pot ser que a la una del migdia el poble estigui ple de bosses d'escombraries?
Vaig comptabilitzar un altíssim nombre de bosses amb adhesiu groc indicant que el contingut de la bossa no es correspon amb el material que es recull la nit anterior i, un nombre més baix de bosses sense adhesiu que indica que s'han deixat al carrer una vegada passat el camió de la recollida.

Tant comptabilitzar bosses em va crear alguns dubtes: què està passant amb la gent d'Arenys? Per què hi ha tanta gent que deixa les escombraries a la porta de casa, o de casa del veí, que algú també n'hi ha, el dia que no toca i/o a l'hora que no toca? Tan difícil és seguir un calendari que es repeteix cada setmana i un horari que es repeteix cada dia?

Em venen unes quantes respostes al cap i us ben juro que cap d'elles m'agrada:

  • Sé de bona tinta que hi ha gent que no està conforme amb la recollida selectiva d'escombraries, creuen que és poc pràctica i tot el que representi un mínim esforç si no és per un bé propi i directe, els molesta. Estan boicotejant aquest servei traient el material sense seleccionar o el dia que no toca?
  • En pocs dies tenim unes eleccions, les municipals, els carrers bruts i el sistema, implantat per l'actual govern municipal, fracassant pot ser motiu de pèrdua de vots. Pot haver-hi al poble una campanya de desprestigi de la Regidoria de Medi Ambient o del Govern Municipal actual?
  • Fins fa poc ningú s'havia de preocupar del calendari per fer una feina tan poc agraïda com treure les escombraries. Hi ha gent tan mandrosa com per no passar la “feina” de mirar el calendari de recollida que l'ajuntament va donar a cada casa?

Fa 25-30 anys ser ecologista era, entre d'altres coses, reciclar paper, plàstic, vidre, ser “cívic” era no llençar papers a terra. A l'any 2011 ser ecologista és tenir plaques solars per estalviar energia, no fer servir l'aire condicionat per passar fred o instal·lar un sistema, a casa, d'aprofitament d'aigües, ser cívic és treure les escombraries a l'hora que toca i classificada segons les indicacions de l'ajuntament per a facilitar el seu reciclatge. No tingueu por, si seguiu el calendari de recollida ningú us confondrà amb un ecologista!

Potser he fet més cabòries de les necessàries sobre el tema i únicament la gent ha oblidat que viure en un poble és conviure amb altres persones i conviure implica seguir unes normes per fer més fàcil això de compartir un espai geogràfic. Sigui com sigui cap de les respostes que fins al moment he trobat m'agrada....

Afegeix un comentari nou