L'Escola de Canet diu adéu

L'Escola de Teixits de Canet de Mar, l'única especialitzada en gènere de punt de l'Estat espanyol, va reunir ahir alumnes i professors en l'últim acte acadèmic. Es tanca així una etapa que va iniciar-se el 1932 amb la primera promoció i que ha convertit en aquesta escola en un referent dins el sector.

El director del centre, Miquel Soler, va destacar l'aposta que s'ha fet per reconvertir-lo en un centre d'innovació i recerca un cop es va decidir extingir els estudis universitaris. A l'escola s'hi han graduat un total de 2.561 alumnes i ahir es va fer l'entrega de bandes que simbolitzen la fi de carrera a les últimes promocions i es van entregar notes als 16 alumnes que han fet els projectes de final de carrera. La primera promoció de l'escola de teixits va tenir lloc el 1932 gràcies a l'impuls que li va donar el canetenc Josep Fors i altres promotors del moment, tot i l'oposició que va generar entre altres ciutats tèxtils a la comarca, com ara Mataró.

A la fotografia: Junts, Tomàs Jover, professor veterà, Pere Alzina, alumne de la primera promoció i el darrer matriculat, Javi Calle.

Afegeix un comentari nou