Coreografia gegant (flashmob XXL)


Un centenar de figures d'arreu de Catalunya es trobaran diumenge a la riera en plena festa major per fer un ‘flash-mob'; l'acte serà enregistrat i es podrà veure des de la xarxa

L'acte anunciat al programa de festa major és Flashmob XXL. A partir d'aquí els mateixos organitzadors no volen donar massa detalls sobre l'esdeveniment per mantenir l'efecte sorpresa que s'hi busca. El que és clar és que fa mesos que hi treballen i que la iniciativa que va sorgir d'una conversa informal entre la gent de Ràdio Arenys i la colla gegantera serà d'entrada un dels actes més multitudinaris d'aquest Sant Zenon. Tal com explica el director de Ràdio Arenys, Josep Bayo, es tracta de donar “visibilitat” al món geganter i per fer-ho s'han inventat aquesta mena de flashmob amb talla gegant que farà ballar al mig de la riera prop de 90 parelles. Per fer-ho, la coreògrafa arenyenca Anna Marín s'ha encarregat de l'espectacle que dividirà els gegants en grups de sis i repartits en tres fileres al llarg de la part baixa de la riera.

Per fer la coreografia, els geganters fa mesos que assagen des de casa després de veure els passos per internet, però també s'han hagut de fer tres assajos presencials per mirar de coordinar totes les colles. L'últim va tenir lloc aquest diumenge al pati de l'escola Joan Maragall amb l'assistència d'una vintena de gegants. Alguns fins i tot han hagut de rebre classes de reforç, ja que la música que s'ha fet per a l'ocasió és més moguda i ràpida del que molts geganters estan acostumats. Cap d'ells havia ballat abans a ritme de gegant una de les cançons més conegudes d'Antònia Font. La versió que n'ha fet el grup mataroní Els Laietans servirà per animar aquest “experiment geganter” i comprovar si les figures també segueixen el ritme del pop català, però a ritme de gralles. L'organització preveu començar a muntar i organitzar gegants i nans a partir de les cinc de la tarda. Per fer-ne un enregistrament com cal s'haurà sonoritzat el tram de riera perquè arribi la música a tothom i s'instal·laran vuit càmeres per enregistrar l'acte i deixar constància a la xarxa d'aquesta coreografia conjunta del món geganter.

Un bon lloc per veure l'esdeveniment serà des de les voreres de la riera, ja que els gegants es posaran a ballar just al costat mirant el públic. Tot i que les parelles estaran col·locades en direcció a mar s'aniran movent fins que quedin repartides a cada costat de la riera. Als dos extrems de la riera s'instal·laran les dues grues elevades per fer-ne la gravació, per tant caldrà tenir-ho en compte a l'hora de buscar un bon lloc per veure l'espectacle. En el tram de riera més estret que hi ha just davant de la plaça de l'Església és on per qüestions d'espai s'hi col·locaran els nans que també seguiran la coreografia. A l'inici de l'acte, que està previst cap a les sis de la tarda, primer es farà ballar els gegants uns minuts per veure si tothom és al seu lloc o si cal fer correccions. A continuació, es tornarà a començar per fer-ne la gravació definitiva. La festa gegantera està previst que es tanqui cap a quarts de vuit de la tarda amb una botifarrada popular que es farà al pati del Calisay. Els organitzadors calculen que mobilitzaran prop d'un miler de persones vingudes d'arreu de Catalunya. Tant els comerciants com la regidoria de Cultura de l'Ajuntament han col·laborat en l'organització de l'acte.

Afegeix un comentari nou