Unes plantes desagradables, però generoses.

Durant l'estiu si voleu anar per la Riera i teniu pressa, ja heu vegut oli. Segur que trobareu un munt de romagueres, gent amb ganes de parlar i al contrari que vosaltres, amb poca pressa. Gent que se us enganxa i us va difícil avançar, el mateix que fan unes plantes "desagradables" que trovareu a qualsevol lloc, les romagueres (Rubus ulmifolius).

Ara aquesta "desagradable" planta ens ofereix la seva cara més amable, les mores, ara n'és el temps i serveixen d'aliment a una munió d'animals. Aquest fruit comestible, és primer verd, vermell i després es carrega de sucre i es torna de color morat.

És planta indicadora de terrenys profunds i lleugerament humits. Es considera com vegetació invasora que ocupa grans extensions i no es destrueix ni tallant-la ni cremant-la. Tampoc no és fàcil eliminar-la amb herbicides, però com que és una planta molt heliòfila no tolera l'ombra dels arbres, per això sempre es fa als marges dels boscos i camins.

Per acabar, si teniu pressa, no passeu per la Riera.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

rafel

Sense intenció de fer-te perdre temps...

Enviat per rafel el Dc, 31/08/2011 - 00:43

Hola Enric,

fantàstic tornar-te a llegir per aquests baralts... ja sigui perquè tu has tornat de vacances, o potser perquè estic tornant jo :)

M'encanta tot el que descobreixo amb els teus apunts!

abraçades!
Rafel