Transport urbà a Arenys

El terme municipal d’Arenys de Mar té una orografia força complexa. Tan aviat com t’allunyes de la Riera, autèntic eix central de la nostra vila, les rampes i desnivells comencen a fer acte de presència. Ja sigui per accedir al cementiri, a la zona esportiva o al Pla dels Frares-Paraïso, per posar només tres exemples, els pendents ens acompanyen fins al destí.

D’altra banda, i Arenys no és una excepció, l’augment en l’esperança de vida de la població fa que el segment de gent gran vagi creixent. No tots poden plantar cara a les rampes, i sortir-ne exitosos.

Aviat tindrem una nova escola a la zona del Bareu que llinda amb el Pla dels Frares. Moltes de les persones qui hi vagin a peu hauran de pujar pel “Paraïso”. Els avis i àvies que vagin a portar i buscar els seus néts, també. Tres quarts del mateix passa amb l’accés al Fondo de les Creus i al Cementiri. Fins i tot l’accés al CAP, durant les obres del Xifré, pot comportar alguns mals de cap a molts.

Amb aquesta realitat, queda prou palesa la necessitat de dotar-nos d’un transport urbà que connecti les parts “altes” de la vila amb l’eix central, la Riera.

Ara bé, ens el podem permetre un servei com aquest? És evident que aquest és l’escull a superar. Cal treballar per trobar la forma de finançar-lo, buscant la implicació del teixit comercial i econòmic, i de les administracions. Al final de l’estudi, hem de saber si el transport urbà és viable i sota quins criteris: gratuïtat per a determinats segments?, quins? preus reduïts per a d’altres? quins?, freqüències?, rutes?, etc. La voluntat política hi ha de ser però també cal garantir-ne la viabilitat. Hem de tocar de peus a terra.

Sens dubte fer viable aquest servei és un repte. Val la pena intentar-ho perquè la necessitat existeix.

1 comentari

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Joan de Munt

Aquest tema del transport

Enviat per Joan de Munt el Dll, 05/03/2007 - 09:31

Aquest tema del transport urbà és fàcil de solucionar si es volgués arribar a un acord amb el bus que ja tenim des de la Renfe fins a Arenys de Munt. Però pel que m'han dit l'Ajuntament d'Arenys de Mar no està disposat a posar ni un duro.

Crec que, si continuem així, haviat no tindrem ni el bus que travesa la vila ja que anirà directament de la Renfe fins a Arenys de Munt per Valldegata.