Piulada massiva en record del President Companys

Aquest proper dissabte dia 15 d’octubre de 2011 recordarem, novament, com la dictadura espanyola de Franco, va afusellar el President Lluís Companys i Jover, en un acte d’extrema covardia, misèria i injustícia.

Encara avui, 71 anys després, l’estat espanyol no ha estat capaç d’anul·lar el judici sumaríssim, sense cap mena de garantia processal, que portà Companys davant l’escamot d’afusellament al fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc. Des d’aquella sinistra matinada de l’any 1940, el 123è President de la Generalitat de Catalunya ha esdevingut l’únic President d’una democràcia a Europa que ha estat assassinat.

Ens cal recordar-ho, ens cal no oblidar-ho, ens cal explicar-ho. Fer aquestes tres coses és retre un petit homenatge al President d’aquell país que “un dia va ser la nació més gran del món” (Pau Casals, discurs a Nacions Unides, octubre 1971) i que va morir tot cridant “Per Catalunya”.

Per això, aprofitant les eines de la societat 2.0, expliquem al món aquest succés i honorem la figura del President Companys a través d’una piulada massiva amb l’objectiu de fer-lo TT ("trending topic").

Trets bàsics de la piulada massiva:

1) Data: Dissabte 15 d’octubre
2) Hora: De 10h a 11h del matí (la concentració afavoreix la consecució de TT)
3) Etiqueta ("hashtag"): #PresidentCompanys

*Nota: Podem afegir també el HT #democracy (etiqueta molt utilitzada aquests dies, ens permetrà arribar a qui la segueix, ampliant les possibilitats de difusió al món de l'assassinat de Companys).

Per maximitzar les possibilitats de fer TT, caldrà:

1) Sobretot, no utilitzar l’etiqueta abans de dissabte, ja que això dificulta fer TT.
2) Fer RT ("retweet") de totes les piulades dels qui seguim (“following”) (o tantes com siguem capaços). És més àgil fer RT que escriure'n.
3) Piular de forma intensa en la franja indicada utilitzant l’etiqueta i enllaçant continguts sobre el President Companys que podem trobar a la xarxa.
4) Piular també en anglès o enllaçar continguts sobre el President Companys en anglès.
5) Si la franja horària indicada és inoportuna, podeu programar les piulades utilitzant alguns dels programes com Hootsuite, CoTweet o equivalents.

Si us és útil, podeu (re)utilitzar aquestes piulades:

  • Did you know Catalonia's #PresidentCompanys is the only democratic president in Europe to have been executed?
  • Did you know what happened 71 years ago today in Catalonia? #PresidentCompanys
  • Today we commemorate 71 anniv of #PresidentCompanys execution by Spanish dictatorship. Catalonia won't stop pursuing its freedom.
  • Expliquem que el #PresidentCompanys és l’únic d’una democràcia europea (Catalunya) que ha estat assassinat.
  • Saps què va succeir avui fa 71 anys a Catalunya? #PresidentCompanys
  • Avui commemorem 71 anys de l’assassinat del #PresidentCompanys en mans de la dictadura de Franco. Seguirem lluitant per la nostra llibertat.

Alguns enllaços a continguts sobre el President Companys que podeu incloure en les piulades:

Segur que farem TT a España, a veure si fem TT al món!!

"Totes les causes justes del món tenen els seus defensors. En canvi, Catalunya només ens té a nosaltres" (Lluís Companys i Jover)

3 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

admin

Lluís Companys és 'trending

Enviat per admin el Ds, 15/10/2011 - 11:28

Lluís Companys és 'trending topic' a Twitter en el 71è aniversari de la seva mort.

http://www.ara.cat/comunicacio/companys-twitter-homenatge-trending_topic...

L'expresident de la Generalitat, Lluís Companys, s'ha convertit en trending topic a Twitter aquest dissabte al matí, coincidint amb el 71è aniversari del seu afusellament a Montjuïc i amb l'acte d'homenatge de què, com és tradició, ha estat objecte per part dels partits i les institucions catalanes.

Felicitats Marc per la iniciativa!

@marcsic

Felicitats a tothom per aquesta victòria

Enviat per @marcsic el Ds, 15/10/2011 - 12:20

Per Catalunya, hem tornat a lluitar i hem tornat a vèncer, situant la memòria del President Companys com a 1er TT (trending topic) a Espanya.

Des d'aquest espai, agrair totes les complicitats que han fet possible que aquesta convocatòria es difongués de forma ràpida i efectiva, i agrair tothom qui avui ha contribuït a piular en honor al President Companys.

Una victòria col·lectiva, una victòria de país.

Via fora!!!

Marc

Esperanceta

#PresidentCompanys

Enviat per Esperanceta el Ds, 15/10/2011 - 12:56