Llistes oficioses

Comencen a sentir-se ja possibles configuracions de les llistes electorals per a les municipals del 27 de maig i evidentment hi ha sorpreses. Sorpreses que no només han deixat estorats als qui seguim la política municipal, sinó fins i tot han sorprès als mateixos militants dels partits polítics en qüestió. Evidentment no sé, ni dic, que aquestes seran les llistes que finalment aprovaran les diverses assemblees i veurem més tard reflectides en les paperetes, però són les que corren de boca a orella i d’ordinador a ordinador.

Quines són per mi aquestes sorpreses? doncs:

1.El segon lloc d’en Xavier Febrer a la llista del PSC. M’agrada que en Xavier Febrer deixi les barricades i surti a lluitar a camp obert. Si arriba a governar, podrà, per fi, posar en pràctica les seves teories sobre participació i economia. L’altre cosa que segur també podrà viure en primera persona, serà el seguiment i marcatge exhaustiu que en farà la oposició de la seva activitat municipal. Suposo que té clar que a la mínima hi haurà escrits i comentaris preparats per criticar-lo. Serà, de ben segur l’objectiu de la legislatura.

2.El tercer lloc de la Joana Assensio a la llista de CiU. La Regidora serà el polític que més anys haurà estat a l’Ajuntament. Em sorprèn però que després de tots aquets anys de desgast polític i les crítiques rebudes sobre la seva poca activitat durant les dues legislatures que ha estat al govern, el partit segueixi apostant per ella.

3.El quart lloc d’Estanis Fors a la llista de CiU, quan tothom tenia clar que ni aniria a les llistes. Doncs no sols això, sinó que tot i les critiques constants a la seva gestió al davant de les regidories de Cultura i Benestar i Família, ha aconseguit passar del 8è al 4t lloc. El seu partit sembla no està d’acord amb les crítiques d’una bona part de la població i el premia sent el segon d’Unió Democràtica.

4.El sisè lloc de la Carme Bibeny a la llista del PSC. Una de les tres o quatre persones que l’Estanis Fors ha tingut al seu costat a la Comissió de Festes durant tota la legislatura.

5.La desaparició de les posicions per ser escollit regidor d’en Zenon Tomas. Algú ho atribueix al fet que sempre va a la seva i que no ha tingut en compte que per ser escollit pel teu partit has de tenir-hi aliats i saber treballar en equip. Cau un altre històric de la política municipal.

Aquest ball de candidats tot just comença i falta saber encara les llistes oficioses d’ICV, enfeinats de moment explicant la relliscada del VIA. La del VIA, que estan buscant gent per poder confeccionar una llista, ho aconseguiran? La d’ERC, que tot just ha iniciat el seu procés amb el CEL, no hi ha gent a la terra? La del PP, espantats amb el mal que els puguin fer els Ciutadans, i aquets, reclutant, segons m’han dit, gent de fora d’Arenys per fer la seva llista.

Panorama interessant. Veurem com continua.

17 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Esperanceta

erc no te cap problema?

Enviat per Esperanceta el Dll, 12/03/2007 - 20:44

erc no te cap problema?

Maresmenc

Què passa amb els de

Enviat per Maresmenc el Dll, 12/03/2007 - 23:25

Què passa amb els de Ciutadans, que no poden omplir les llistes amb gent del poble? Jajaja

@oriolferran

CEL?

Enviat per @oriolferran el Dll, 12/03/2007 - 23:33

Enric,
t'estàs postulant de relleu d'en Febrer? Dóna gust llegir tanta frescor informativa. I que coi és el CEL?

www.arenyautes.cat/pau-i-bits

@marcsic

CEL = Comissió Electoral Local

Enviat per @marcsic el Dm, 13/03/2007 - 00:13

És l'òrgan a qui el reglament intern d' Esquerra assigna la tasca de proposar la llista i sotmetre-la a l'aprovació, si s'escau, de l'assemblea local.

narcís i zenon

i en Benet?

Enviat per narcís i zenon el Dm, 13/03/2007 - 20:48

Enric, t'has deixat per comentar el segon lloc d'en Benet Maimí, el diputat.

no deixa de ser curiós que durant tota una legislatura el mal rotllo entre ell i l'alcalde hagi sigut una constant i ara torni anar de segon.
mirar si hi havia bon rotllo entre l'alcalde i ell, que quan el Sr. Rubirola marxava deixava a qualsevol de l'equip abans que ell, d'alcalde en funcions.

serà per la seva bona feina a la radio que durant aquesta legislatura ha sigut una bassa d'oli?

o poder per l'edició de la memòria de promoció económica que ha sigut tot un boom!!

es un cas d'estudi aquest, no et semble?

Enricpera

Notícia d’última hora

Enviat per Enricpera el Dc, 14/03/2007 - 18:18

Oriol, mai intentaré suplantar en Xavier Febrer en la seva tasca d’informador internauta. No estaria a l'alçada, i espero que ho segueixi fent, tot i el seu càrrec polític. Podria retransmetre en directe i per internet, des de la que serà una situació privilegiada, els plens municipals ;-)

Narcis i Zenon, teniu tota la raó del món, m’he deixat de comentar el segon lloc a la llista de CiU de Benet Maimí, un altre clàssic. No sé perquè repeteix, però algú diu que podria ser per fer la punyeta al cap de llista i recordar-li que Unió també ha de dir la seva. Diuen que no tenen gaire bona relació!

Notícia d’última hora, per culpa de la propera/possible llei de la paritat a les llistes electorals (60% homes 40% dones en cada tram de 5 candidats. Si voleu en podem parlar més endavant però, quina xorrada), l’Estanis Fors pot baixar dos llocs i anar el 6é.

Per acabar, com apuntava l’Isabel Artero en un dels seus missatges, tampoc consideraré ni respondré missatges que no vagin signats. No entenc perquè ho fan això de no posar el nom! De què s’amaguen? Per què tenen por que la gent sàpiga el que pensen?
Narcís i Zenon, un altre dia poseu els vostres cognoms. Gràcies.

Enric Pera

batmez

Esquerra Republicana de

Enviat per batmez el Dc, 14/03/2007 - 18:39

Esquerra Republicana de Catalunya a Arenys de Mar no te cap problema?, és a dir, té la paritat solucionada, mmm, imprevistos??

Marc Soler i Colomer

Matís sobre la paritat

Enviat per Marc Soler i Colomer el Dij, 15/03/2007 - 11:12

La llei sobre la paritat estableix que cada gènere tindrà almenys una repesentació del 40% en cada tram de 5 persones. Ho dic per "corregir" el que l' Enric comenta sobre 60% homes i 40% dones. No van així els percentatges. Per tant, qualsevol dels dos gèneres pot assolir el 60% però no més, i forçosament han d'assolir almenys el 40%.

Teresa Verdura i Anglada

la paritat

Enviat per Teresa Verdura i Anglada el Dij, 15/03/2007 - 12:57

La paritat com tantes altres coses, es porta a la ment, a la ideologia...
El que trobo penós es que algunes dones de molta vàlua hagin de dependre de la llei per a demostrar-ho i tenir-ne l’ oportunitat. En canvi d'altres que sota el meu punt de vista encara n'han d’aprendre molt, tindran l'ocasió de treure’n profit. Però en fi, el temps posa totes les coses a lloc i això serveix tant per homes com per dones.
Ara, que sent una mica dolenta, esteu molt interessats oi? Això es bo!

Toni Ferron

Batmez, tens alguna

Enviat per Toni Ferron el Dij, 15/03/2007 - 20:54

Batmez, tens alguna informació que vols compartir? Que vols dir amb aixó de "imprevistos"?

Es que m'estas fent patir amb tanta insistencia amb ERC. Va home (ho dona), buida el pap d'una vegada.

Apali.

Pàgines