La fageda dorm,... però no del tot, el terra floreix

Hi ha espectacles a la natura que encara que es repeteixen any rere any (i esperem que així sigui), no deixen de meravellar-me. Aquests fenòmens ens marquen el ritme anual, i indiquen que les coses encara funcionen, almenys a la natura. La floració dels ametllers, dels cirerers són prou conegudes (i ja n’he parlat en anteriors ocasions). Ara una de desconeguda, però no menys espectacular, és la del lliri de neu (Galanthus nivalis).

Aquesta flor a més té l’encant que alguns anys, pot florir travessant la neu que la cobreix. Durant aquests mes i el que ve, us recomano gaudir d’aquests espectacle passejant per la fageda de Santa Fe del Montseny, curt viatge, que ens trasllada de la costa ben mediterrània, a un bosc centre europeu. La fageda dorm, ara el terra bull, ple de flors blanques, augurant una primavera encara llunyana.

El lliri de neu creix en fagedes o boscos de ribera ben conservats entre els 700 i 1400 metres sobre el nivell del mar. Durant el curt període de floració, el terra de la fageda és ple de borinots que s’afanyen a recollir el nèctar d’aquestes belles i efímeres flors.

Esperem que el canvi climàtic no foragiti aquesta bella planta de la nostra veïna muntanya del Montseny.

Afegeix un comentari nou