Pregària per demanar la llibertat del poble

Pregària per demanar la llibertat del poble. 

Es podrien comptar amb els dits d'una sola mà els pobles, les nacions que han assolit la independència i la llibertat en PAU al nostre món. Només n'hi ha hagut un, que sense cap estructura de força, hagi aconseguit desempallegar-se del gegant, de la força bruta que l'oprimia. Aquest poble tots sabem que fou Israel, el poble hebreu, alliberat de l'opressió del faraó, després de quasi 400 anys d'anorreament i esclavatge. El poble que creia en el Déu vivent, immortal, invisible, espiritual. Fet inèdit, contrari a totes les grans cultures conegudes de l'entorn en les quals adoraven ídols de pedra i fusta fets per la mà humana, és a dir, sords, muts, inerts.

Avui, també tenim molts ídols i falsaris de moltes menes, que ens volen enlluernar, ens segresten la dignitat, parlen molt i ens volen captivar amb les seves paraules adornades i buides de contingut.

A Catalunya, el venerable patriarca Josep Torres i Bages (1846+1916), que té oberta la causa de beatificació, un dia digué: "Catalunya serà cristiana o no serà".

Nosaltres no podem frivolitzar amb aquestes paraules, com s'acostuma fer, doncs sense la força espiritual de la FE, sense la plena confiança en el Senyor de les nacions que ens diu:(“sense mi no podeu fer res” (Jn 15-5), avui ens trobem dispersats, sense aquella fe que fa "moure les muntanyes", i fa planer el camí de la vida (de la pregària montserratina), ens anirem disgregant i quedarem engolits per l'oceà de cultures estrangeres, inconscients dels valors cristians que ha configurat el nostre continent, malgrat totes les crisis de la història.

Per això, com aquell poble antic, cal pregar per conèixer i ser ben conscients del que cerca el nostre cor, del moment crític en què ens trobem, i unificar esforços per l'essencial, per la dignitat i la llibertat dels pobles i del nostre poble també, que com aquell, és volguda per Déu des de l'inici de la seva revelació: la llibertat dels tots pobles de la terra.

 

La sobirania passa d'un poble a un altre poble,

per injustícia, violència i diner.

La insolència comença quan l'home s'aparta del Senyor,

i es queda amb el cor lluny del creador.

Per això el Senyor ha enviat els grans desastres,

per això els ha batuts fins a desdir.

El Senyor ha trabucat el setial dels poderosos,

i ha fet seure els senzills en comptes d'ells.

El Senyor ha arrencat les arrels de les nacions

i ha plantat els humils en comptes d'elles.

El Senyor ha regirat els territoris de les nacions

i els ha malmesos fins als fonaments de la terra.

(Sir 10)

 

Feliç la nació que té el Senyor per Déu” (Sl 33,12)

"Senyor Déu i Pare nostre, que estimeu entranyablement la vida i tota la creació; que heu cridat a l'home a viure amb llibertat i dignitat; perdoneu els meus mancaments, i els del nostre poble,- que no és millor ni pitjor que els que ens envolten,- ajudeu-nos a alliberar-nos dels ídols que ens esclavitzen, i de la duresa del nostre cor; que la teva Paraula de Veritat il·lumini la tenebra de tots els cors; escolta aquest poble si us plau, el clam que li arrenca els seus opressors, i ajuda'ns amb la teva ma forta; que ens puguem alliberar dels qui ens menyspreen, i que d'ençà tres segles ens oprimeixen i anorreen la nostra identitat fins a no poder expressar-nos amb normalitat amb la nostra llengua que ens ha configurat com a poble mil·lenari. Compadiu-vos de nosaltres Senyor, fins quan podrem desempallegar-nos del saqueig insaciable i malbaratament de la nostra economia i tindrem que suportar la ignomínia que ens imposen per la força?

Senyor, vós ho veieu tot, feu-nos si us plau justícia, que ens puguem alliberar dels qui ens volen anorrear per sempre, desbarateu la insolència i la supèrbia dels qui ens volen fer desaparèixer.

Que el vostre Àngel ens acompanyi, escolteu el clam dels pobres i el de tots els fills i filles que confien en Vós, que per Vós tot us és possible, perquè tots puguem viure en pau, llibertat i dignitat.

La nostra força sou Vós Senyor, en qui posem tota la confiança. Us ho demanem en nom de Jesucrist, el vostre Fill, que ens heu redimit i regraciem. Així sia.

Afegeix un comentari nou