ANIVERSARI

Aniversari

Demá, 17 de febrer, es compleixen seixanta-tres anys de la mort dels 4 integrants del P.S.U.C, afusellats al Camp de la bota per el franquisme: JOAQUIM PUIG I PIDEMUNT- ANGEL CARRERO- PERE VALVERDE I NUMEN MESTRES

Desde fa un temps em pregunto si ha servit per alguna cosa el sacrifici de totes aquelles persones que van donar la seva vida per Catalunya i per uns ideals, doncs la corrupció, l'estafa i el lucre de molts dels polítics actuals.

I aquesta maleïda Llei que encara els protegeix. I també, que despres de tres anys, persones com el “Sr” Millet Montull i companyia, que ens han robat a tots, encara estiguin per jutjar.

Si aixó es el que hem aconseguit. És una pena. La Justícia és i ha sigut injusta sempre.

JOAQUIM PUIG I PIDEMUNT, va pronunciar aquestes paraules davant del Tribunal que el jutjava: "EM NEGO A RESPONDRE A LES PREGUNTES DEL PROCURADOR,PERQUÈ AQUEST TRIBUNAL NO ÉS RES MÉS QUE UNA FARSA PER JUSTIFICAR UN MUNT DE MENTIDES DE TOTA MENA DE LA FALANGE,A FI DE DONAR FORMA LEGAL A UN ASSASSINAT COL-LECTIU". Es tot el que va dir en la seva defensa.

El dia que els van afusellar, quant ja els van treure de la cel-la, els quatre companys es van posar a cantar Els Segadors, l'himne de l'Exércit Popular, la Internacional i visques a CATALUNYA. Només els va tancar la boca el tret de "gràcia"que va sentir-se per damunt de la remor de les onades de la platja propera.

Els van assassinar per ser lluitadors Antifeixistes. Al Camp de la Bota, entre el 1939 i el 1952, s'afusellaren uns 1.700 persones opositores al feixisme franquista.

Com cada any, des de fa 62 anys, el diumenge que queda més proper a l'aniversari anem al cementiri a retre l'homenatge a ells i a tots els qui van donar, o mes ben dit els van pendre la seva vida per no pensar com ells i per Catalunya.

Quimet encara que no hi siguis sempre hem tingut el teu record dins nostre i ja sabem la veritat de tot, com tu volies. Els teus estimats germans ja ens ho van explicar tot en el seu moment. I la teva carta de comiat també la tenim tots els nebots.

MAI T'OBLIDAREM
ROSA Mª

Afegeix un comentari nou