Un patrocini en discòrdia

Benvolguts arenyautes,

Durant les darreres hores l'afer de la discòrdia sobre el patrocini de la retransmissió en pantalla gegant a la Riera ha agafat un nou rumb.

He llegit a la xarxa social del facebook, que "no hem de patir" que hi ha tot un seguit d'empreses, entitats i comerços que patrocinen aquest acte i que no tindrà cap cost a les arques municipals.

Encara m'he preocupat més. Ara ja fóra del debat si m'agrada o no que a la nostra vila es faci un esdeveniment d'aquesta mena, i d'entrar en el debat ideològic o futboler, o d'interès general, m'han fet patir diversos aspectes del que he anat veient. Aniré a pams.

1. Diu que el patrocini de la pantalla gegants (mur del regidor del PP Juanjo Almansa i mur del esdeveniment creat pel mateix regidor) va a càrrec de les empreses CLD, L'Arca del Maresme, Comsa, Construccions Fàbregas, i diverses entitats i comerços de la vila.
Estic al·lucinant. Aquest proper dijous, hi ha l'obertura pública de pliques del concurs de contractació del servei públic municipal de recollida selectiva de residus del municipi, i precisament s'hi han presentat dues d'aquestes empreses patrocinadores: parlo de CLD, i l'Arca del Maresme. Crec que no és gens encertat èticament que tot i ser dues empreses que operen a la nostra vila, (una ha fet la recollida de residus els darrers anys, i l'altre la neteja de platges) se'ls hagi demanat aquest mecenatge a 72 hores vista de la mesa de contractació d'aquest paquet de contractació milionari. Hauran de presentar un tercer sobre a banda dels habituals en aquesta mena de concursos públics amb la seva aportació per si és té en compte?

2. No entro en el tema de COMSA i de Construccions Fàbregas, ni d'altres entitats ni comerços de la vila, però si que entraré a criticar fortament (dubto que sigui legal) que un partit polític de govern (o d'oposició tant me fa en aquest cas) com el PP digui que patrocina aquest acte (no m'ho invento, ho diu el regidor Almansa al seu mur responent a una pregunta al respecte). No tinc paraules!!! Fem poble, fem polítiques de cohesió social, o juguem al clientelisme polític?

3. Els vàters: o els sanitaris portàtils. Si, si també em preocupen!! Diu la notícia de Ràdio Arenys que hi haurà serveis públics. Qui se'n farà càrrec. Es pensa en la neteja extra que caldrà fer-hi la matinada de dilluns a tot el recinte?

4. La seguretat. Em ve el trist record d'una retransmissió d'una final del Barça al Calisay, organitzada per la Penya Barça d'Arenys on un assistent es va enfrontar obertament al alcalde del moment, i això que el Barça guanyava. Als actes d'assistència massiva, per llei, cal contractar seguretat privada (Cap d'Any, Sant Joan, Sant Zenon), perquè queda fora de la competència de la Policia Local. Hi haurà seguretat al recinte, o s'ha deixat a l'atzar el que pugui passar? Es reforçarà el Servei de la Policia Local?.. Llegeixo que també hi haurà una unitat mòbil de Telecinco fent connexions de l'acte. Potser aprofitarem els seus agents de seguretat?

5. Crec que cal conèixer els contractes subscrits per al patrocini de l'esmentat acte, o sinó, existeixen (que crec que caldria) a quins acords s'ha arribat amb cadascú dels patrocinadors, els imports que s'estima que percebrà l'Ajuntament explicant la procedència de les aportacions, i com es faran efectives. Suposo que al senyor empresari llogater de la pantalla o dels sanitaris presentarà una factura que algú haurà de pagar. Com s'ingressaran els diners dels patrocinadors a les arques municipals?

6. Ara ja filant prim. Diuen que demà a la tarda plourà? L'acte està assegurat o a sobre caldrà pagar si no es pot portar a terme?

7. Els cartells diuen que l'acte és organitzat per l'Ajuntament d'Arenys de Mar, pel govern municipal vaja, i per contra, el web municipal no se'n fa ressò ni a la secció de notícies ni al de l'agenda. Un fet que no és d'estranyar si tenim en compte la política comunicativa d'aquest govern. Ara que també em fa pensar que potser els socis de govern del PP, CIU i BLOC (SI, Reagrupament i VIA) no ho tenen tant clar això de retransmetre la selecció espanyola. En diran alguna cosa els regidors que van votar a favor de mocions per a la Independència? Havia dit que no entraria en qüestions ideològiques, però... algú també ho havia de dir!!

Me'n venen moltes més de qüestions, però ja paro i això que no he entrat en les del cor, i la dels colors..... mira com diu l'Oriol, la meva Roja és la Passionaria!!!!

De tant en tant, i en atenció a la comunitat digital d'arenyautes estaria bé que a qui li correspongui, respongui!!!

Nota: Annabel, m'he pres la llicència de fer servir la teva foto. Espero que no et faci res.

6 comentaris

Afegeix un comentari nou

Comentaris

Esperanceta

15.000.000 Inputs

Enviat per Esperanceta el Ds, 30/06/2012 - 21:09

Telecinco fent connexions?

Això és genial!

La final de l'Eurocopa 2008 la varen seguir 14,8M de telespectadors i comparant audiències, demà diumenge la xifra de 15.000.000 de telespectadors es pot quedar petita.

Hem d'aprofitar aquesta oportunitat per fer publicitat de la nostra Vila, així que no estaria de més que des de l'Ajuntament i/o l'àrea que corrspongui, es col·loquessin (a tiro de càmara) pancartes o plafons publicitant Arenys, l'Any Espriu... En termes econòmics i publicitaris això pot ser incalculable i una molt bona jugada, per la repercussió que pot tenir per Arenys.

Esperem que vagi tot molt bé.

Que facin un bon partit i que predomini la esportivitat.

Ànims a tots els jugadors exemplars de la Roja, jugadors d'equips rivals però que quan toca son professionals, vesteixen una mateixa samarreta i sumen esforços, deixant clar units es poden acosenguir coses molt grans.

Força... ROJA!

annabel

Isabel, cap problema per la

Enviat per annabel el Ds, 30/06/2012 - 21:59

Isabel, cap problema per la foto, i gràcies per l'apunt, me l'has estalviat perquè quan he vist qui patrocinava la pantalla gegant també se m'han posat els pèls de punta.

És molt lleig que dues empreses que opten a un concurs de tants diners, just 4 dies abans regalin diners a l'Ajuntament, molt lleig!!!!

Aurora G. M.

Quan vaig veure els

Enviat per Aurora G. M. el Dg, 01/07/2012 - 02:41

Quan vaig veure els patrocinadors de seguida vaig pensar que cal amb molta urgència una Llei de Partits Polítics que contempli el seu finançament i les seves despeses.

Només Tele 5 i totes les que vulguem, per tal de que al nostre alcalde el vegi molta gent i pugui sortir fins i tot a PP (Punto pelota)abande de presentar-se com candidat a la presidència del FC Barcelona !!!!

Ah...i demà de ben segur que baixarà la riera de tantes llàgrimes que es vesaran......per allà dalt

Un bon amic m'ha dit sobre aquest esdeveniment i ho comparteixo, "És la perversió d'haver de veure els nostres jugadors defensant un altre nació que ens prohibeix i oprimeix! El pitjor, el seu entusiasme i complicitat amb Espanya. A mi, quan un esportista dels PPCC competeix per Espanya, se'm regira la panxa! "

esperanceta

Fer merder per fer merder

Enviat per esperanceta el Dg, 01/07/2012 - 10:43

Heu liat una per no res...
Que Tele 5 vol muntar una pantalla i anar fent connexions i posar Arenys al Mapa?
On és el problema?

Abans de liar-la millor preguntar i us eviteu fer el ridícul. Els polítics us hauríeu de dedicar a fer feina i no pas a fer safareig.

Ara a intentar justificar la vostra ficada de peus a la galleda desviant-ho cap una altra banda....

Si hi ha cap delicte o cap fet sancionable, denuncieu-ho a la justícia que per a alguna cosa està.

No hi ha denúncia????? Aleshores?????

PER CERT: FORÇA ITALIÀ!!!!

esperanceta

El PP aprofita els èxits de

Enviat per esperanceta el Dg, 01/07/2012 - 17:27

El PP aprofita els èxits de la selecció espanyola cada 2 anys per fer espanyolisme emmascarat d'interès per l'esport. En Cesc els hi importa un rave, l'important és que la bandera espanyola tingui presència, per un dies, als balcons i carrers de Catalunya. Són els mateixos que després diuen que no s'ha de barrejar esport i política.

I com que del que es tracta és de reforçar el sentiment espanyol aprofitant els èxits del futbol, d'on vinguin els diners o com s'organitzi tot és el de menys.

@oriolferran

No fem merder, per fer merder

Enviat per @oriolferran el Dg, 01/07/2012 - 17:47

A la llista d'arenyautes he enviat alguns dels comentaris que també reprodueixo

Per una banda la sortida per la tangent d'en Francesc Colomé (en aquest apunt és el text de la primera Esperanceta), que malgrat els temes prou greus que apunta la Isabel Roig, ell només ens diu "que guai vindrà Telecinco!" i el valor "inconmesurable" que això té. En Colomé se suposa que es una persona amb responsabilitat per la "cosa pública", però li va més el show-bussiness

I respecte "a fer merder per fer merder" o qui ha pagat la pantalla que algú a dit que Telecinco i que també a la llista deien "que ja s'ha aclarit d'on ha sortit el patrocini, on està el problema?". Doncs, explicar que el debat neix abans que s'aclareixi, i que tampoc tinc massa clar com acabarà resolent-se...

I també afegeixo al debat la intervenció del regidor Almansa (PPC), que a enllaçat la seva explicació de que no "costarà un euro a les arques municipal" amb un, pujat de to, "diem-ho clar, no serà tot, perquè hi juga Espanya... dieu que no voleu fer-ho per en Cesc!". La seva "indignació" m'ha sobtat potser més pel fet que, fins aleshores, el debat no era sobre el "fet nacional", però ha semblat que a ell ja li anava bé....

Aquí hi ha el tall sencer de veu:
http://carta.radioarenys.cat/fb/201207011247201207011249.mp3

Abans d'aquest tall parlaven la Roig i l'alcalde, amb una referencia a musulmans, espanyols i irlandesos que no ha estat malament...

Bé, ja que la cosa ha tirat endavant i ja està tot preparat, doncs esperem que no plogui i qui vagi a la Riera s'ho passi bé i gaudeixi de la nit.

Oriol Ferran